Crin Antonescu: Il pun pe Basescu premier, ca presedinte!

552

Dezbaterea electorala organizata inainte de alegerile prezidentiale, la Palatul Parlamentului din BucurestiPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca il va pune, ca presedinte, pe Traian Basescu premier in cazul in care acesta ar fi propus pentru functie de catre un partid sau o alianta care ar castiga parlamentarele.

El a tinut sa adauge, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca nu crede ca se va ajunge la o astfel de situatie.

Intrebat in ce conditii l-ar desemna pe Traian Basescu premier si ce ar trebui sa se intample pentru a se ajunge intr-o astfel de situatie, Antonescu a raspuns:

„Un lucru simplu, ca nu e deloc exclus…teoretic. Un partid care castiga alegerile parlamentare, sau o coalitie care castiga alegerile parlamentare in Romania sa vina la mine si sa-mi spuna: Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru functia de prim-ministru. In acel moment Traian Basescu ar fi desemnat prim-ministru al Romaniei, pentru ca in acest sens am inteles eu mereu Constitutia, chiar cea actuala, si in orice caz in acest sens vrem sa o modificam explicit, constrangator. Desemnarea prim-ministrului nu este o operatiune cu caracter subiectiv a presedintelui. Presedintele trebuie sa faca doar sa ia nota prin desemnarea sa de alegerea pe care au facut-o cetatenii”, a sustinut Antonescu.

El a precizat ca majoritatea parlamentara aleasa de cetateni decide cine va fi prim-ministru, iar presedintele oficiaza „consacrarea acestei vointe”.

„Deci, domnul Traian Basescu, cel putin teoretic, nu are niciun impediment sa devina prim-ministru. Nu cred, in sensul unui pronostic politic, ca s-ar putea intampla asta, dar nu din cauza ca eu as avea dreptul sau dorinta de a refuza un verdict popular, daca el s-ar petrece”, a completat Antonescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos