Crin Antonescu, despre regionalizare: Trebuie sa depasim subiectul capitalelor si numarului regiunilor!

538

antonescuCrin Antonescu, a declarat ca in acest proces decidentii trebuie sa depaseasca subiectul numarului de regiuni si al capitalei acestora, respectiv cine va conduce aceste structuri.

„Ceea ce mi se pare esential in acest moment al dezbaterii si pentru perioada urmatoare, pana cand regionalizarea sa devina pas cu pas realitate, este sa depasim cele doua subiecte care par a fi, deocamdata, cel putin din punct de vedere mediatic, mai interesante, si anume cate regiuni vor fi si unde va fi capital lor, pe de o parte. In al doilea rand, cine va conduce aceste regiuni, cum vor fi alesi, numiti, desemnati, stabiliti conducatorii acestor regiuni si ce atributii vor avea ei”, a sustinut Antonescu.

El a precizat ca inainte de aceste probleme decidentii trebuie sa se preocupe de rosturile unei asemenea reforme.

„Scopul regionalizarii nu poate fi altul decat dezvoltarea si in acest sens, chiar daca suntem toti constienti de presiunea intrarii in vigoare a noului exercitiu financiar al Uniunii, cred ca trebuie sa iesim din capcana grabei sau a pripelii. Trebuie sa construim cat mai repede posibil, dar cu conditia ca aceasta constructie sa fie temeinica”, a mai afirmat presedintele Senatului.

Antonescu a mai sustinut ca un proces de regionalizare precum cel din Romania nu poate fi realizat in absenta consultarii modelului francez si a celui german in aceasta privinta.

Senatul gazduieste miercuri in sala de plen un seminar cu tema regionalizarii si abordarea comparativa a acestui proces din perspective franceza si germana.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos