Crin Antonescu a fost numit seful Comisiei pentru revizuirea Constitutiei! VIDEO

523

13 crin antonescuCrin Antonescu a fost numit seful Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, din comisie mai fac parte Tudor Chiuariu, Petre Roman, Dan Motreanu, George Scutaru si Alina Gorghiu.

„La Comisia pentru Revizuirea Constitutiei sunt eu, domnul Tudor Chiuariu si patru deputati: Petre Roman, Dan Motreanu, George Scutaru si Alina Gorghiu. Forumul constitutional se va constitui cat mai repede si probabil luni vom declansa toate procedurile. E un organism deshis, toate organizatiile care vor sa participe sunt binevenite”, a precizat, miercuri, Crin Antonescu.

Discutiile din cadrul USL privind modificarea Constitutiei prevad ca Parlamentul sa ramana bicameral, cu 300 de deputati si 84 de senatori. Camera Deputatilor se va ocupa in continuare de legi, in timp ce Senatul va deveni Camera Regiunilor.

Noua Constitutie ar urma sa limiteze atributiile presedintelui Romaniei, in sensul ca acesta sa nu mai poata sa refuze un premier propus de o majoritate parlamentara sau sa numeasca procurori, asa cum se intampla in prezent. De asemenea, mandatul prezidential va ramane de cinci ani.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos