Crin Antonescu si Mircea Geoana si-au adresat REPLICI dure!

815

1miriCrin Antonescu a comentat afirmatiile senatorului PSD Mircea Geoana spunand ca PSD nu-si permite sa se tina de cuvant, fiind vorba despre sustinerea liderului PNL la alegerile prezidentiale.

Intrebat de jurnalisti cum vede declaratiile lui Mircea Geoana, care a argumentat, in discursul la Consiliul National al PSD, de ce social-democratii ar trebui sa aiba propriul candidat la Presedintie in 2014, Crin Antonescu a raspuns:

„Domnul Mircea Geoana a dat aceasta declaratie si aceasta declaratie poate fi reformulata, cred ca veti fi de acord cu mine, si altfel: PSD nu-si permite sa se tina de cuvant. Asta este parerea domnului Mircea Geoana, nu comentez”.

El a fost intrebat daca, in situatia in care PSD nu si-ar tine promisiunile, PNL ar avea un motiv suficient pentru iesirea de la guvernare.

„Eu nu am afirmat acest lucru, eu am reformulat, am tradus declaratia vitejeasca a domnului Geoana. Atata tot (…) In momentul in care cineva incalca un acord politic in partile sale fundamentale, evident ca acordul nu mai exista, dar eu stiu sa fac deosebire totusi intre PSD si domnul Geoana, intre diverse epoci din viata domnului Geoana, asa ca nu sunt alarmat de aceasta declaratie”, a spus presedintele PNL.

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, la Consiliul National al PSD, ca nu exista „Romanie debila” decat in „mintea unora”, si i-a transmis, indirect, lui Crin Antonescu, ca s-ar putea trezi ca alearga singur si iese pe locul doi.

Geoana a declarat, de asemenea, ca misiunea partidului in 2014 este sa castige tot, in conditiile in care se deschide un nou ciclu politic de zece ani, iar noul presedinte „va mosi” patru guverne.

„Misiunea noastra, a principalului partid, este una foarte simpla: sa castigam tot. Sa castigam tot in 2014, atata e tot ce va cer, dragi colegi, pentru ca este un an decisiv, 2014, apune epoca Basescu, o perioada de trista amintire pentru noi toti si se deschide un nou ciclu politic de zece ani”, le-a spus Mircea Geoana participantilor la Consiliul National al PSD.

El a aratat ca, in conditiile in care nu se stie inca daca legea fundamentala va fi revizuita, trebuie pornit de la o ipoteza de lucru, ca este foarte posibil ca ciclul prezidential sa fie de cate cinci ani.

„Sunt zece ani, dupa zece ani de administratie si guvernare in care dreapta a avut principala optiune. Sunt zece ani in care trebuie sa propunem acest nou proiect national, cu mai multa educatie, cu mai putina putina saracie, cu mai mult patriotism, cu o industrie mai puternica, cu o agricultura mai puternica, cu independenta energetica si, da, cu independenta justitiei, pentru care spunem un hotarat ?Da?”, a mai comentat Mircea Geoana.

Senatorul PSD a mai spus ca social-democratii spun un hotarat „Nu” vendetei politice.

„Nu mai avem voie sa ne interferam in treburile justitiei. Sa nu mai fie un instrument de lupta politica si de vendeta politica, aceasta este obligatia viitorului presedinte al Romaniei”, a declarat Geoana in fata delegatilor la Consiliul National al PSD.

Potrivit lui Geoana, PSD este singura forta politica care are talia, ambitia si potentialul de a asigura aceasta tranzitie.

„In teorie, dreapta nu are cum sa mai castige alegerile in Romania, nimic nu o mai poate salva decat poate indulgenta sau credulitatea noastra. Ar fi pacat sa dam cu piciorul sansei de a conduce Romania in urmatorii zece ani, de a resincroniza acest ciclu politic intre presedinte si guvernanti”, a mai comentat Mircea Geoana.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos