Crin Antonescu: Ma tem mai mult ca ajung la Palatul Cotroceni, decat ca nu ajung

605

1crin antonescuCrin Antonescu, a declarat joi seara ca se teme mai mult ca va ales presedintele tarii, decat ca nu va ajunge sef al statului.

„Ma tem mai mult ca ajung la Palatul Cotroceni, decat ca nu ajung, pentru ca a ajunge la Palatul Cotroceni intr-o tara ca Romania acum si in urmatorii ani este o responsabilitate enorma. Este o tara extrem de lipsita de orice factor coagulant, este o tara in care cei mai multi cetateni nu mai au incredere nici in ei insisi, in tara lor, nici in institutii si responsabilii acestei tari, este o tara care, din pacate, este usor legata de maini si picioare, nu de altii, ci de ea insasi chiar in peisajul international, in UE. Este o tara pusa in defensiva”, a afirmat Antonescu, la TVR1, in contextul sondajului INSCOP, pe care l-a catalogat „atipic”.

El a spus ca in ceea ce priveste interimatul pe care l-a avut la Cotroceni, ar face tot ce a facut in acea perioada.

„As face tot ce am facut. Tot, la centimetru. Poate ca as insista mai mult pe langa altii sa faca altceva decat ce au facut. (…) Nu este relevanta pentru un mandat intreg, dar ca experienta personala am vazut ce se poate uneori ascunde in spatele diplomatiei sau principiilor”, a aratat presedintele liberalilor.

Antonescu a precizat ca in perioada interimatului sau la Cotroceni nu a stiut de cartile de vizita inscriptionate cu ‘presedinte interimar’, aratand ca acestea au fost facute de catre consilieri deoarece avea intalniri foarte dese cu oficiali.

Datele unui sondaj INSCOP, realizat in intervalul 21-28 februarie, releva ca presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, ar castiga cu 59% alegerile prezidentiale daca ar intra intr-o competitie cu presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, insa ar fi invins de liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, creditat cu 60% din voturi, intr-o finala prezidentiala.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos