Crin Antonescu: Nu exista un plan de suspendare! Nu ne aflam in fata unei incalcari a Constitutiei

243

Întrebat cum comentează afirmaţii recente ale liderului PC Dan Voiculescu privind necesitatea suspendării preşedintelui, Antonescu a răspuns că şi el consideră că ar fi bună suspendarea, dar într-un stat de drept regulile trebuie respectate, adică preşedintele trebuie suspendat doar când încalcă Legea fundamentală.

Preşedintele PNL a spus la RTV că nu există un plan de suspendare a preşedintelui Băsescu, nici înainte şi nici după alegeri.

El a ţinut să sublinieze că nu există acest plan pentru că nu ne aflăm în faţa unei încălcări a Constituţiei de către preşedintele Băsescu.

Întrebat însă ce se va întâmpla dacă preşedintele va refuza propunerea de premier a USL dacă Uniunea va câştiga alegerile, Crin Antonescu a spus că imediat se va declanşa suspendarea.

Întrebat dacă Uniunea nu va veni din nou cu aceeaşi propunere de premier, Crin Antonescu a răspuns negativ: „Nu, ar însemna că suntem şi noi de acord cu faptul că am adus oamenii la alegeri fără rost”.

Antonescu a ţinut să spună că declaraţiile sale recente despre suspendare au fost făcute la insistenţele jurnaliştilor şi că a precizat şi atunci că nu crede că se va ajunge la suspendare.

Liderul PNL a mai spus că el nu are o obsesie privind suspendarea lui Traian Băsescu.

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, vineri, la RTV, că nu au apărut din vară până acum motive care să justifice declanşarea unei noi proceduri de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.Citeşte şi:
Iliescu: Ce a apărut în plus din vară până acum ca să existe motivare pentru suspendarea lui Băsescu?

Întrebat dacă el consideră oportună o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu, Ion Iliescu a răspuns: „Nu-s convins de această chestiune. Trebuie argumentată. A fost recent o încercare în timpul verii…”.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu, că „mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara”.Citeşte şi:
Tăriceanu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu:Unii ar trebui să scape de obsesia care îi bântuie

Fostul premier a fost întrebat dacă este cazul unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în contextul în care preşedintele PE, Martin Schulz, i-a îndemnat pe politicienii de la Bucureşti să lase deoparte luptele partizane.

„Cred că trecem de la sârbă la vals, ca să mă exprim elegant. Nu are nicio legătură discursul preşedintelui cu a doua parte a întrebării… E un subiect care mi se pare că este adus în discuţie într-un mod nepotrivit, cred că România şi mediul politic, mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara”, a precizat Tăriceanu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos