Crin Antonescu: Parlamentul va fi doar for de dezbateri, nu si de decizie, in noua Constitutie!

507

1antonescuCrin Antonescu a declarat ca din proiectul de Constitutie se va scoate termenul decizie din sintagma care definea Parlamentul ca or de dezbatere si decizie, potrivit mediafax.ro.

El a spus ca formula modificata reia vechea formula din Constitutie, respectiv „organul reprezentativ suprem al poporului roman” si adauga sintagma „forul de dezbatere si decizie al natiunii”.

Antonescu a admis ca, in urma observatiilor reprezentantilor Comisiei de la Venetia, se va renunta la termenul „decizie”, care nu va mai fi inserat in proiectul de Constitutie in legatura cu Parlamentul.

„O observatie a invitatilor nostri a fost aceea ca termenul «decizie» ar putea sa nasca interpretari prea largi, pentru ca sunt tot felul de decizii, iar unele decizii nu sunt luate de Parlament, ceea ce e corect. In sensul acesta, desi evident nu asta era intentia celui care a propus acest amendament, cred ca vom renunta la termenul de «decizie» ca sa nu se poata naste confuzii, desi Constitutia descrie foarte clar dupa aceea care sunt prerogativele si ale Parlamentului, si ale Guvernului, si ale presedintelui”, a spus Antonescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos