Crin Antonescu: Revizuirea Constitutiei nu va fi facuta pentru viitorul presedinte sau pentru comoditatea viitorului premier!

565

1crin antonescuPresedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca revizuirea Constitutiei nu va fi facuta pentru viitorul presedinte sau pentru comoditatea viitorului premier.

„Cine vizeaza, asteapta, spera o dezbatere si revizuire a Constitutiei exorcitata de politica e condamnat sa ramana pe teritoriul iluziei”, a subliniat Antonescu.

Presedintele Senatului a aratat ca, in urma modificarii Constitutiei, Romania va ramane un stat unitar, o democratie constitutionala si parlamentara.

„Foarte, foarte probabil Romania va ramane republica”, a adaugat acesta.

Crin Antonescu a declarat ca, la revizuire, nu exista mize de natura unor schimbari fundamentale de regim constitutional.

El si-a declarat speranta ca viitoarea lege fundamentala va fi de natura sa rezolve conflictele, si nu sa le genereze, ca va dura cat mai mult si va oferi certitudini si garantii.

La inceputul discursului sau, presedintele PNL a subliniat ca nu va raspunde la interventia presedintelui Traian Basescu, care, in opinia sa, a avut „deschidere si provocari polemice cat se poate de accentuate”.

De asemenea, Antonescu a mentionat ca, desi in calitate de presedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei are are propriile optiuni si sustine anumite solutii, nu va vorbi despre aceste aspecte in Aula Academiei Romane.

El a mai spus ca modificarea Constitutiei trebuie sa fie a marii politici, si nu a politicii „inguste, partizane”.

„Cred ca putem avea din revizuirea Constitutiei un bun public real, si nu o rafuiala pe teme politice”, a conchis presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos