Crin Antonescu: USL nu se rupe, va dura pana cel putin in 2016!

637

1crin antonescuPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu se pune problema ruperii Uniunii Social Liberale, existand premisele ca USL sa iasa intarit (in urma discutiilor din interior – n.r.) si cu planuri foarte serioase de viitor.

Antonescu a adaugat ca, in opinia sa, USL este un ‘proiect de durata’ care va putea functiona ‘cel putin pana in 2016’, daca nu chiar pana in anul 2020.

‘USL este nu doar o constructie politica, un mamut cu 70%, o majoritate mare, foarte mare, prea mare – zic unii. USL este un proiect politic care nu se reduce deloc la ceea ce ii preocupa pe unii – sa il faca pe Victor Ponta prim-ministru si pe Crin Antonescu, daca o sa-l faca, maine, presedinte. Nu, USL nu a dorit sa rezolve probleme de cadre. USL si-a propus sa schimbe Romania din temelii, intr-un anumit sens. Este un proiect de durata, care va dura cel putin pana in 2016, desi pentru mine perspectiva ca el sa dureze mai mult, noi avem stipulat in protocol anul 2020 – devine din ce in ce mai mare. Este o constructie politica in care ori facem lucruri fundamentale, ori daca nu, nu avem nici o scuza. (…) In acest context, nu se poate pune problema ruperii USL dintr-un incident de parcurs, dintr-o criza chiar’, a spus Antonescu.

Acesta a precizat ca atat el, cat si premierul Victor Ponta nu ar avea nicio scuza pentru situatia in care nu si-ar duce la indeplinire angajamentele asumate fata de romani.

‘Noi nu avem scuza ca nu a vrut partidul, ca nu a vrut nu stiu cine din administratia locala. Nu avem scuza ca era riscant ca nu stiu ce zicea nu stiu cine. Noi nu avem nicio scuza. Noi avem atata putere astazi, daca avem si suficienta vointa, incat sa facem orice, orice in sensul celor pe care le-am angajat’, a mai spus Crin Antonescu.

Intrebat daca relatia personala pe care acesta o are cu premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, a avut de suferit in urma discutiilor din cadrul Uniunii, Antonescu a replicat ca el nu joaca comedii.

‘Eu nu joc comedii cu Victor Ponta. Am fost foarte sincer. Relatia noastra a fost foarte sincera si relatia noastra este inca una puternica, de incredere. daca aceasta relatie nu exista, criza putea sa aiba alte iesiri si, veti vedea, ca va avea niste iesiri deloc razboinice, unele foarte solide si de constructie. Vorbesc despre faptul ca in timp ce unii spera ca este o negociere a protocolului cu cutitele pe masa, ei vor vrea sa mai ia ceva de la noi si noi de la ei ca si cum noi am fi un soi de pradatori care am luat ceva de la oameni si acum impartim intre noi, dar asta este viziunea lor’, a spus Antonescu.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos