Cristian Busoi, ales presedinte al PNL Bucuresti! El ocupa aceasta functie de 10 luni ca interimar!

406

Comitetul de Coordonare al Municipiului București reunit sâmbătă, 8 aprilie a.c., a ales noua conducere a filialei PNL București, eveniment la care au fost convocați 727 de delegați.

Au fost aleși în funcțiile de conducere candidații care au întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, astfel:

Cristian Bușoi – președinte PNL București;

Marius Vintilă – prim-vicepreședinte PNL București;

Dan Cristian Popescu – prim-vicepreședinte PNL București;

Ciprian Ciucu – vicepreședinte PNL București;

Mirela Zivari – vicepreședinte PNL București;

Hazem Kansou – secretar general PNL București

Reuniunea Comitetul de Coordonare al Municipiului București survine alegerilor organizate la nivelul filialelor de sector, unde au fost validați noii președinți ai acestora: PNL Sector 1 – Victor Picu, PNL Sector 2 – Anca Boagiu, PNL sector 3 – Florin Alexe, PNL Sector 4 – Răzvan Sava, PNL sector 5 – Cristian Olteanu, PNL sector 6 – Cornel Pieptea.

——————————

UPDATE 14.15

Ludovic Orban a anunțat în Consiliul PNL că va opta pentru ca partidul să rămână în opoziţie dacă va fi ales lider al partidului, lăsând social- democraţii aflaţi la guvernare „să îşi rupă gâtul singuri”.

„Au existat nişte alegeri în România. Alegerile au fost câştigate, sigur, în baza unor promisiuni science fiction, care nu au niciun fel de acoperire în realitatea economică şi lucrurile deja se văd. Cei care au câştigat alegerile trebuie să arate cu adevărat ce pot şi oamenii să se convingă despre cine sunt ei. O să îşi rupă gâtul singuri pentru că ei au fost în stare să promită orice, în această campanie electorală, numai ca să obţină voturile oamenilor, ori în politică, şi nu numai în politică, în viaţă, în general, minciuna are picioare scurte. Nu poţi să păcăleşti oamenii decât pe termen scurt”, a afirmat Ludovic Orban, la Botoşani, informează Agerpres.

————————–

UPDATE 14.00

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2, a venit cu o propunere șocantă la Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti. El le-a cerut colegilor săi să susțină eliminarea tuturor ajutoarelor sociale, privatizarea învățământului superior și privatizarea sistemului de sănătate.

„Fie că suntem în opoziție, fie că suntem la putere, trebuie să cerem, în mod oficial, anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru cei care sunt în puterea muncii, adică persoanele între 18 și 62 de ani care pot munci. În România sunt suficiente locuri de muncă. Oamenii trebuie trimiși la muncă. Propunerea noastră este de privatizare integrală a învățământului superior. Să nu mai existe niciun fel de învățământ superior subvenționat de stat.

De ce trebuie să plătim noi studiile unui viitor medic, timp de șase ani, pentru ca apoi să plece imediat în străinătate? Toate spitalele trebuie privatizate cu excepția situațiilor de urgență care trebuie să rămână la stat”, a zis Viorel Cataramă, relatează psnews.ro.

————————–

Consiliul de Coordonare al PNL București s-a reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a filialei PNL București.

Pentru funcția de președinte al PNL București candidează Cristian Bușoi, secretar general interimar al partidului și președinte interimar al PNL București.

Acesta a declarat că situația din PNL nu e deloc ușoară dar „avem nevoie să ne adunăm forţele”. Bușoi declară optimist că PNL București trebuie să recâștige bazinul electoral din Capitală, existând o bază de creștere în acest sens, să vină cu un proiect economic opus „cheltuielii iresponsabile pe care o face PSD” și trebuie să susțină consolidarea clasei de mijloc.

„Faptul că președintele Klaus Iohannis a găsit susținere publica în București la momentul protestelor pro-Justiție împotriva OUG 13 și a Guvernului PSD arată că PNL are o bază de creștere în Capitală. Oamenii aceștia sunt deschiși către PNL. Trebuie doar că noi, liderii din București ai PNL, să-i recâștigăm (…) În al treilea rând, Bucureștiul a ajuns pe ultimul loc în privința modernizării urbane. Când Clujul, Timișoara, Brașovul merg spre Europa, Bucureștiul merge spre Voluntari”, a mai precizat Bușoi.

Cristian Bușoi a vorbit și despre eșecul din campania electorală, spunând despre colaborarea cu Dacian Cioloş pe care a numit-o ”neconvingătoare”.

”Am făcut la Bucureşti, ceea ce am decis, în conducerea centrală, să facem în toată ţară. Am urmat decizia de a-l susţine pe domnul Dacian Cioloş în campanie şi am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate, unele greşeli de implementare de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloş s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-şi promoveze minciunile şi populismele din acea campanie. Aşa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiţie care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri”, a afirmat Buşoi.