Cristian Busoi ia la bani marunti banda de sustinatori a lui Ludovic Orban: „Critica dur fosta conducere a partidului, dar se inconjoara de oameni care au facut parte din primul esalon de decizii al fostei conduceri!”

474

Europarlamentarul Cristian Bușoi schimbă strategia de campanie pentru președinția PNL și îl taxează dur pe fostul deputat Ludovic Orban (principalul lui contracandidat), punând reflectorul pe doi baroni din spatele acestuia, care îl susțin în perspectiva Congresului de pe 17 iunie, scrie psnews.ro.

Bușoi a vorbit luni pentru DCNews despre candidatura lui Ludovic Orban, calificându-l drept „foarte imprevizibil”.

Întrebat dacă, prin alegerea lui Ludovic Orban, fosta Securitate își ia o revanșă față de conducerea noului PNL (având în vedere suspiciunile care planează asupra unor oameni precum Gheorghe Falcă sau Ilie Bolojan), Cristian Bușoi a răspuns: „Am alte rezerve față de candidatura lui Ludovic Orban, cu toată relația bună pe care o am de-a lungul timpului și recunoscându-i lui Ludovic Orban niște merite incontestabile”.

În acest punct, Bușoi a scos în evidență faptul că, deși Orban s-a opus în 2011 creării USL, acesta nu a ezitat ca, după constituirea Uniunii Social Liberale, să stea la masă tocmai cu PSD-iștii pe care îi dezavuase.

„S-a opus creării USL, dar a fost membru al unui grup parlamentar în timpul USL, dacă nu mă înșel. Critică de șase luni de zile foarte dur fosta conducere a partidului, dar în stânga și în dreapta domniei sale se află domnul Bolojan, fostul secretar general, domnul Falcă, fostul șef de campanie, mulți dintre oamenii care au făcut parte din primul eșalon de decizii al fostei conduceri.

Țipă foarte tare (și e un principiu corect) că va trebui ca în interiorul PNL filialele să își administreze propriile decizii și să nu mai avem un fenomen în care candidați impuși de la centru, merg și candidează într-un județ cu care nu au nicio legătură, dar la evenimentul de lansare câțiva dintre candidații promovați de fosta conducere și care au fost trimiși în județe erau în poze alături de domnul Orban. Mai sunt chestiuni care țin de o anumită imprevizibilitate a lui Ludovic Orban și cred că PNL are nevoie de mai multă consecvență și de o direcție pe care să și-o asume foarte clar, fără dublu limbaj, fără acest gen de imprevizibilitate”, a afirmat Cristian Bușoi.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă achitarea din primă instanță a lui Ludovic Orban se va transforma în condamnare cu suspendare, dar între timp acesta va câștiga alegerile din PNL, eurodeputatul a răspuns: „În opinia mea, cred că a fost o nedreptate care i s-a întâmplat, sigur că doresc din tot sufletul și cu toată sinceritatea ca rezultatul final să fie acela al unei achitări, pentru că nu mi se pare normal să se intervină în felul acesta în interiorul jocului politic”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos