PNL are la Congresul PPE o delegatie de aproape 20 de europarlamentari, parlamentari si membri de partid, asa cum arata si fotografiile postate de presedintele interimar Raluca Turcan pe Facebook.

”PNL participă cu o delegație numeroasă la Congresul PPE – cea mai puternică și influentă familie politică europeană – care are loc zilele acestea în Malta. Discuțiile de astăzi s-au concentrat pe politica externă a Uniunii Europene, dar și pe politica de securitate.

Atât președintele PPE, Joseph Daul, cât și președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber au vorbit despre o Uniune Europeană solidă, care să fie aproape de cetățeni și să le garanteze stabilitate și securitate. Alți lideri ai partidului, între care și secretarul general al PPE, Antonio Lopes – Isturiz au lansat mesaje puternice despre prosperitate și promovarea unei economii de piață liberă.

Misiunea PPE și a PNL, deopotrivă, este să răspundă provocărilor economice și de securitate și să le garanteze cetățenilor un echilibru între libertate, respectarea drepturilor cetățenești, siguranță și bunăstare, „unitate în diversitate” fiind viziunea noastră comună”, a scris Cristian Bușoi pe pagina sa de facebook.