Cristian Busoi: „PNL trebuie sa incurajeze investitiile si sa dizolve sistemul de asistenta sociala creat in anumite zone ale tarii si puternic incurajat de PSD!”

447

Cristian Buşoi, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL Bucureşti, a vorbit la Adevărul Live despre candidatura sa la şefia partidului și despre măsurile necesare pentru dezvoltarea semnificativă a economiei românești, scrie psnews.ro.

Astfel, în cadrul interviului, Bușoi a vorbit despre sectoarele economiei care ar trebui fructificate în perioada următoare.

”Trebuie să ne uităm mai atent și mai strategic la anumite componente ale economiei care ar trebui susținute. Agricultura poate fi un punct forte al economiei românești. IT-ul poate fi, de asemeni, un punct forte al economiei românești, care trebuie susținut. S-au făcut niște pași, dar trebuie consolidați acești pași. Sunt câteva zone strategice pe care statul român ar trebui să le ia ca niște facilități. Chestiunea aceasta am abordat-o în moțiune, dar trebuie să fie acea parte a unei strategii de țară, a unui plan de țară, pe care trebuie să îl gândim și apoi să îl punem în aplicare”, a declarat candidatul la șefia PNL.

În ceea ce priveşte cadrul de politică publică privind asistenţa socială, Cristian Bușoi evidențiază faptul că în România sprijinul social este accesat de multe ori de persoane care nu au cu adevărat nevoie.

Totodată, Bușoi atrage atenția asupra faptului că România trebuie să valorifice investițiile serioase.

”Trebuie ca toată politica de asistență socială și de sprijin social să fie accesată de acele categorii care au cu adevărat nevoie de asistență socială. Și toți acei oameni care sunt apți de muncă și cărora li se poate oferi o șansă de a munci conform calificării lor și conform posibilităților și oportunităților din economie, să fie încurajați să intre în economia reală, să își găsească un loc de muncă înainte de a beneficia de anumite ajutoare sociale. S-a dezvoltat în România și mai ales în orașele mici, un sistem de asistență socială, de ajutor minim garantat care este puternic încurajat de PSD, pentru că de acolo aceștia își recrutează de foarte multe ori zona de voturi care fac diferența dintre un partid de stânga și un partid de dreapta. Trebuie să încurajăm investițiile. De exemplu, una dintre măsurile pe care le propun este ca, de exemplu, să valorificăm investițiile serioase, semnificative, care crează locuri de muncă. Pot fi 500, pot fi 1000, destinate mai ales persoanelor inactive încă pe piața muncii.  În așa fel, statul nu va mai putea asigura ajutoare sociale acelor persoane care vor fi încadrate pe piața muncii, acei oameni vor avea avea niște venituri bune care vor consuma, vor merge vor cumpăra diverse lucruri, vor duce plus valoare în economie. Integrăm pe piața muncii persoane aflate in stare de disperare pentru că nu îș găsesc un loc de muncă”, a mai adăugat liberalul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos