Cristian David: Romanii plecati peste hotare pot fi un vector al modernizarii tarii!

772

1cristian davidMinistrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David a declarat ca romanii plecati peste hotare pot fi un vector al modernizarii tarii, incurajandu-i sa isi investeasca in Romania economiile acumulate in strainatate, potrivit agerpres.ro.

Acest subiect va fi discutat la o reuniune a reprezentantilor diasporei, care va avea loc in perioada 5 – 11 august, la Mangalia, dupa cum precizeaza oficialul.

„In primul rand, mediul economic din Romania trebuie sa fie extrem de primitor si sa ii incurajeze pe romanii stabiliti in alte state sa isi investeasca economiile pe care le-au facut in cei cativa ani de cand lucreaza acolo. Pe de alta parte, statul roman ar putea veni cu un anumit fond de sustinere a acestor proiecte investitionale in sectoare bine dirijate. Vorbim de acele domenii unde aceste investitii sunt necesare si au un potential de exploatare, pentru a putea genera locuri de munca, de exemplu agricultura si sectorul serviciilor. Pe scurt, ne trebuie un cadru propice pentru investitii, noi locuri de munca, salarii mai atractive. Stiu, par deziderate greu de atins, dar nu imposibil. Exista deja un program pentru sustinerea IMM-urilor, dar trebuie suplimentate resursele necesare”, a spus Cristian David.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos