Cristian Preda: ARD-ul nu are deocamdata notorietatea PDL-ului

379

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că ARD are mai puține procente decât PDL exclusiv din cauza ”lipsei de notorietate a alianței, nu vreunui cusur al aliaților”.

”Sondajele de opinie din ultima vreme ne oferă un paradox: o alianță electorală – ARD – are mai puține procente decât partidul-pivot în jurul căruia e construită, și anume PDL! Mă grăbesc să precizez că acest fapt inedit e datorat exclusiv lipsei de notorietate a alianței, nu vreunui cusur al aliaților. Altfel spus: publicul nu reproșează PDL alianța încheiată, dar sunt încă votanți care nu au aflat de existența ARD”, a scris Cristian Preda pe blog.

În opinia sa, ar fi greșit să se tragă concluzia că ARD nu trebuia făcută. ”În ceea ce ă privește, am susținut înțelegerea electorală a PDL cu PNȚCD, Noua Republică și MRU înainte de suspendarea președintelui, în cadrul Convenției PDL. Nu am realizat atunci cât de dificilă e impunerea unui nume nou. Mai e timp în cele două săptămâni de campanie rămase, pentru a face cunoscută sigla ARD? Eu cred că da”, a mai precizat Preda.

Europarlamentarul PDL este convins că ”numele ARD se va impune, iar scorul realizat de candidații de centru-dreapta va fi mai bun decât cel pe care l-ar fi obținut PDL fără aliații săi din acest moment”.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos