Cristian Preda: O asociere USL-UDMR ar fi izolarea PDL in plan european!

479

16 cristian predaEuroparlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca o eventuala asociere a USL cu UDMR la guvernare ar fi „izolarea PDL in plan european, fiindca USL nu si-a revenit din socul dezavuarii de asta-vara”.

Cristian Preda scrie ca, desi USL are doua treimi din Parlament, UDMR e dorita la guvernare, pentru ca, impreuna cu celelalte minoritati, puterea sa tinda spre trei patrimi.

„Daca s-ar ajunge la un guvern uselisto-maghiar, ar fi vorba de asocierea unor partide care apartin celor trei mari familii politice europene: cea socialista (din care face parte PSD), cea liberala (reprezentata de PNL) si cea mai influenta dintre toate, familia populara (din care face parte si UDMR). La ce bun? Un scop ar fi izolarea PDL in plan european, fiindca USL nu si-a revenit din socul dezavuarii de asta-vara. Nu e exclus ca UDMR sa mearga pe acest drum. Din motive diferite de cele useliste. Daca USL vrea sa recastige onorabilitatea europeana in fata publicului din Romania, sustinand ca toti europenii sunt la putere la Bucuresti, in schimb factiunea dominanta din cadrul Uniunii maghiare isi doreste ca, prin prezenta ei in guvern, sa slabeasca influenta lui Orban Victor asupra comunitatii maghiare de la noi, fiindca premierul de la Budapesta l-a sustinut pana acum foarte ferm pe principalul adversar al UDMR, si anume L. Tokes”, sustine Preda.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos