Cristian Preda cere premierului Victor Ponta sa demisioneze

562

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut oficial demisia premierului Victor Ponta dupa ce a aparut verdictul ca acesta a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

Cristian Preda a precizat ca democrat-liberalii oricum vor ataca in contencios administrativ ordinele pe care ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop „a incercat sa le emita pe ultima suta de metri pentru a salva fata premierului”.

Cristian Preda a mai declarat ca preda de 20 de ani la universitate si ca a intalnit foarte multi studenti „care au incercat sa faca ce a facut Victor Ponta” si „1 este nota”.

El a aratat ca in cazul lui Victor Ponta „evidenta striga” si ca adevarul nu poate fi ascuns pentru ca „nu poti sa ascunzi un plagiat de 85 de pagini„.

„Evidenta striga in acest caz. Sunt tehnici mult mai complicate de a ascunde plagiatul. Sunt unii care isi inchipuie ca-l pot ascunde introducand un cuvant, rearanjand partile unor texte. Aici nici macar nu e vorba de asa ceva”, a precizat Cristian Preda.

El a aratat ca de-a lungul anilor a dat peste foarte multi studenti care au incercat sa plagieze.

„Daca permiteti, as invoca si experienta mea didactica. Am dat de-a lungul anilor, predau de 20 de ani la universitate, am dat peste foarte multi studenti care au incercat sa faca ce a facut Victor Ponta. 1 este nota. Este un lucru foarte bine stiut intr-o cultura universitara normala”, a precizat Cristian Preda.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos