Cristian Preda: PDL-ului i trebuie urgent un candidat pentru prezidentiale. Altfel Dumnezeu cu mila…

411

cristian predaEurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat, joi, ca aceia care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit”, el apreciind ca urgenta pentru PDL o reprezinta candidatul la prezidentiale.

Cristian Preda da de inteles ca analiza interna din PDL in privinta alegerilor parlamentare dureaza prea mult.

„Eu si Sever Voinescu am facut aceasta analiza si am constatat ca 30%, cat ne-am propus noi, nu-i egal cu 16%, cat am obtinut impreuna cu aliatii nostri din Alianta Romania Dreapta. Partidul se pregateste sa faca o analiza si probabil ca in urmatoarele zile, sper acest lucru, se va anunta un calendar al intalnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru ca s-a convenit ca rezultatele sa fie vreo doua luni discutate filiala cu filiala, intr-un soi de circuit al conducerii in teritoriu. In fine, asta a fost solutia. Nu mi se pare ca e o solutie buna si vom vedea la sfarsitul lui februarie, cand in principiu e programata o reuniune a CNC, daca in urma acestei analize se va face sau nu si o Conventie, un congres”, a spus Preda la RFI.

Intrebat daca analiza din PDL e prea lunga, europarlamentarul a raspuns: „Pai, toata lumea a inteles ce s-a intamplat! De ce doua luni? In principiu, e vorba de doua luni in care cei care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o confirmare a lor, fie pe calea Conventiei, fie pe calea unui acord tacit. «Suntem cei mai buni. Cine sa ne inlocuiasca?» sunt fraze pe care le-am auzit deja in Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile si… Dumnezeu cu mila!”.

Cristian Preda nu e convins ca va avea loc un congres al PDL in primavara si le recomanda colegilor sai sa gaseasca urgent un candidat pentru alegerile prezidentiale: „Nu stiu daca va exista cu adevarat o Conventie. Cred ca exista niste urgente in momentul asta pentru Partidul Democrat Liberal si urgenta cea mai clara este cea legata de un candidat la prezidentiale. Noi tot spunem ca Antonescu nu-i bun, dar lumea asteapta sa spunem si pe cine ii vom opune lui Antonescu! Mai exista, ca urgenta secunda, daca vreti, pregatirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru ca premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca impreuna cu alegerile europene sa se faca, daca se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, alegerile regionale”.

In urma esecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut in 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, cand ar urma sa se stabileasca organizarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

Dupa sedinta Colegiului Director, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie si februarie sa se faca analize in fiecare organizatie judeteana, iar in 23 februarie sa fie convocat Consiliul National de Coordonare, care va stabili data unei Conventii Nationale extraordinare in luna mai.

In sedinta Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din functia de prim-vicepresedinte al PDL, si Sever Voinescu, din functia de vicepresedinte al partidului.

Cezar Preda, care anuntase ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte, a revenit asupra demisiei.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos