Cristian Tudor Popescu, revoltat de atitudinea lui Raed Arafat: „Domnul Arafat santajeaza. Spune ca „Daca ma dati afara, plec din tara”

1400

Cristian Tudor Popescu se declarat revoltat de „santajul” paracticat de Raed Arafat si scoate in evidenta „trei esecuri majore” ale sefului DSU.

„Domnul Arafat santajeaza. Spune ca ‘Daca ma dati afara, plec din tara’. Asta-i sloganul lui acum, spunand ca ‘dom’le, ce am facut eu pentru Romania’. Chiar asa? Domnul Arafat a venit aici din alta tara si a fost primit de Romania, in mod democratic si uman. A primit un loc de munca, la inceput parea ca isi face datoria, categoric si-a castigat si un loc in societate. Pe masura ce timpul a trecut, acest loc incepe sa se dovedeasca un mormant varuit pe dinafara, cum spunea Iisus, in vreme ce inauntru sunt oase putrede.

Eu va enunt trei esecuri majore ale domnului Arafat, vorbesc de actiuni de anvergura: Apuseni, Siutghiol, Colectiv. Fara discutie, esecuri soldate cu un numar considerabil de morti”, a declarat CTP la Europa FM.

„Arafat are acum un comportament de politician ordinar: ‘Este o conspiratie impotriva mea’. Pe toti pe care i-ati vazut in situatii dificile dintre politicieni, l-ati auzit pe unul care sa nu spuna:’ e dosar politc, e conspiratie’. Asta este discursul de doi lei”, a mai spus CTP.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a amenintat duminica, la Antena 3, ca va pleca din Romania daca Guvernul Orban decide sa il demita.

„Sunt destule oportunitati in alta parte, unde nu ma considera batran. Si sunt convins ca in secunda in care zic: ‘Sunt liber’, o sa vina si altele. Varianta a treia ar fi sa stau la UPU Targu Mures, dar dupa o luna, doua o sa ma toace. Probabil ca asta o voi face dupa ce se decide, plecarea din tara. Nu exista alta alternativa. Eu nu accept pozitii date, la nivel statal. Nu negociez pozitii. Daca este sa ma duc afara, ma duc pe efort propriu. Ma duc in prima faza la Targu Mures si stiu cum sa rezolv o treaba si sa fac ceva util”, a declarat Arafat, duminica seara, la Antena 3.

Raed Arafat s-a plans ca s-a pus la cale o conspiratie impotriva sa.

„Sunt atacuri continue cu mesaje prestabilite. Noi, situatiile de urgenta si doctorul Arafat, am fost supusi unui astfel de atac de foarte mult timp. Sunt mesaje care apar de catre unele persoane, dar sunt coordonate. Mesaje precum: ‘e de prea mult timp, este batran, trebuie sa vina tinerii’. Mesaje precum: ‘a facut ceva bun, dar acum trebuie sa plece’. Toate au fost incluse prin mesaje date pe social media in anumite zone si repetate in anumite televiziuni. S-au intensificat dupa ce a aparut faimosul film inaintea comemorarii Colectiv, dat de Libertatea.

Faimosul film a fost tinut de cineva si abia acum a fost scos. Pe baza filmului s-au intensificat atacurile respective impotriva institutiei situatiilor de urgenta si impotriva mea”, a declarat Raed Arafat in fata lui Gadea si Mircea Badea.

„Nu sunt lipit de scaun. Eu nu demisionez. Daca vor sa ma demita, sa ma demita”, a mai spus Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos