Cristian Tudor Popescu a ajuns la capatul rabdarii dupa ce a vazut conferinta de presa a Vioricai Dancila: „Niste minciuni incremenitoare! S-a antrenat bine doamna”

658

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus ca a intepenit atunci cand a auzit ca Viorica Dancila a declarat ca guvernul condus de ea nu a pus piedica niciunui roman care a aspirat la o functie inalta in Europa, oferind ca exemplu cazul Laurei Codruta Kovesi. Gazetarul a precizat ca sefa PSD a progresat in materie de „tupeu” si de „prostit in fata”.

„Asa a zis doamna candidat, ca vedem un mare zero? (in dreptul numelui sau, referitor la dosarele penale pe care le are, n.red.) Minunat! O felicit pentru asta, in general pentru mine a devenit un calvar sa comentez ce spune aceasta persoana. De cate ori imi solicitati un comentariu ma gandesc de cate ori o sa trebuiasca sa mai vorbesc despre domnia sa. Dar acum nu pot, nu reusesc sa fiu zen”, a spus gazetarul.

„Ceea ce ma face sa intervin este progresul realizat in materie de tupeu, de prostit in fata, de minciuna sfruntata al doamnei Dancila. Deci spune ca ea niciodata, e intrebata in legatura cu votarea Adinei Valean, ea nu va ridica nicio obiectie impotriva unui roman care urmeaza sa ocupe o functie inalta in Europa. Am intepenit! Acest guvern condus de doamna asta a haituit-o pur si simplu pana in ultima clipa pe Laura Codruta Kovesi. Ne amintim, lasand la o parte ce a facut Tudorel Toader cu scrisorile alea, doamna Dancila insasi a spus pana in ultimul moment ca guvernul nu o sprijina pe Laura Codruta Kovesi. si acum pronunta aceste cuvine! E un progres. O sa ajunga sa spuna intr-o zi: nu vedeti ce bruneta sunt?! Cred, pe linia asta”, a completat Cristian Tudor Popescu.

„Apoi, nu stiu ce s-a votat in Parlament ca nu eram membru al Parlamentului. Iar, minunat! Esti seful guvernului si nu stii ce s-a votat in Parlament. si o spune cu subiect si predicat. Mda, trebuie sa fii membru al Parlamentului, nu-i suficient sa fii prim-minisru, ca sa stii ce se voteaza in Parlament si cu ce legi vei lucra in continuare ca sef al Executivului. Din nou, extraordinar!”, a adaugat el.

„Niste minciuni incremenitoare! S-a antrenat bine doamna. PSD a dus Romania in NATO! PSD a dus Romania in NATO?! in NATO, Romania nici acum nu stiu daca era intrata daca nu mureau cei aproximativ 3.000 de oameni la World Trade Center, in 2001. Din acel moment pana atunci nu eram nici macar pe lista de asteptare, atunci am fost luati in considerare din punct de vedere geostrategic. Apoi, PSD a dus Romania in UE. stiti cine a facut-o? Emil Constantinescu, cu un gest pe care l-am criticat dur atunci si nu regret, pentru ca eu sunt gazetar, nusunt om politic, dar Emil Constantinescu a dat atunci drept de survol avioanelor americane sa bombardeze Iugoslavia. Pentru a asta a venit Tony Blair la Bucuresti si in Parlamentul Romaniei a spus: multumesc pentru ce ati facut pentru noi si, in consecinta, Romania va intra in UE. si s-a tinut de cuvant, din momentul ala Romania a fost pusa pe sine si a trecut prin toate procedurile cu atatea concesii”, a precizat gazetarul.

„Nu stie ce aia lebada neagra. N-are sens sa-i mai spun eu. Lebada neagra e un concept sociologic legat de distributii de probabilitate, nu are de a face cu actiunea umana care modifica procesul respectiv; el trebuie sa fie independent ca sa vorbesti de lebada neagra acolo unde sunt numai lebede albe. in vreme ce toate acele intrebari capcana puse in intalnirile Geoana-Basescu, Nastase-Basescu sunt rezultatul actiunii umane directe, nu au nicio legatura cu distributiile de probabilitate din natura. Dar asta deja este… ma simt prost la propriu, prost in cap, sa ma apuc sa-i explic eu asa ceva doamnei acesteia”, a mai spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos