Cristian Tudor Popescu a rabufnit la adresa lui Florin „Ciordache”: „Mi se strange pielea pe mine! Prin urmare am sa spun: Sa muriti dumneavoastra, domnule Iordache?”

258

Cristian Tudor Popescu are o reactie foarte sugestiva fata de declaratiile lui Florin Iordache in legatura cu faptul ca nu ar fi nicio diferenta intre spitalele de stat si cele private.

„Ce-as putea sa spun? As putea sa folosesc din nou o expresie: Sa mori tu? Numai ca n-am sa fac asta, pentru ca nu vreau sa fiu la per tu cu aceasta persoana in nicio situatie. Mi se strange pielea pe mine. Prin urmare am sa spun: Sa muriti dumneavoastra, domnule Iordache?”, a declarat CTP la Digi24.

„Orice om din tara asta care a avut de-a face cu sistemul medical stie ce inseamna, nu sa fii internat, ce inseamna sa ai nevoie de o consultatie, de un set de analize, de un RMN, de o operatie la un spital de stat. Ce inseamna asta? Stie orice om ca pana cand iti vine randul la programare mori de cel putin doua ori. Mai ales in domeniile cu incidenta mare, de boli grave, cum sunt afectiunile cardiovasculare, cancerul. Acolo poti sa stai doua luni, patru luni, cinci luni pana cand esti consultat, ti se face un set de analize. Vedem noi cu internarea. Si domnul Iordache ne spune ca e la fel si ca dansul a fost tratat foarte bine. Bineinteles ca a fost tratat foarte bine, acolo au roit toti dupa un semn. A venit Alta-Intrebare, trebuie sa-l tratam… aveti grija. Umblati cu el ca cu un ou moale”, a mai spus CTP.

„Daca am majorat salariile rezulta ca mor mai putini oameni in spitalele de stat. Ies vindecati buluc pe poarta oamenii ca s-au marit salariile medicilor. Asta deocamdata nu are efecte asupra bolnavilor”, a subliniat el.

„Doamna Pintea spune ca domnul Dragnea are dreptul sa aleaga spitalul. Stim asta, orice cetatean are dreptul sa faca asta. Domnul Dragnea nu numai ca este un inalt demnitar, este un inalt demnitar care s-a batut cu pumnii in piept de nu stiu cate ori in legatura cu ce face el, ce face PSD-ul, in toate domeniile si in special in domeniul sanatatii. Cum au imbunatatit ei spitalele, cu salariile mai bune. E minunat acum. Ne-a spus: spitale romanesti, romanul absolut Dragnea, in statul pe care il conduce in clipa de fata, nu se duce la spitalul de stat. Stiti ce nu face? Nu face ce-a facut Anghel Saligny. Inginer. Si domnul Dragnea aud ca e inginer, nu stiu de ce, de material rulant. Anghel Saligny, dupa ce a construit podul de la Cernavoda, s-a dus sub el. Dupa ce a terminat constructia podului intr-un timp record, in cinci ani, la sfarsit, erau multe temeri in legatura cu solutiile originale cu care venise inginerul roman Anghel Saligny, cu otelul folosit. Era cel mai lung pod din Europa in acel moment si existau temeri ca nu va rezista la prima garnitura de tren care o sa treaca peste pod. Si atunci s-a urcat intr-o barca, cu muncitori, s-a asezat fix sub pod si deasupra a trecut trenul, la inagurare fiind si Carol I. Domnul Dragnea n-a avut curaj sa se duca sub pod. Am spus de ce marti, sunt agentii lui Soros acolo: acinetobacter, pioceanic, staphylococcus aureus. Nu vrea sa dea fata cu ei, ca s-ar putea sa fie mai eficienti decat asasinii de la Athenee Palace”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.