Cristian Tudor Popescu, comentariu acid de 1 Decembrie: „Eu nu ma unesc cu Gabriela Firea. Niciodata! Eu nu ma unesc cu Olguta Vasilescu”

514

Cristian Tudor Popescu afirma intr-un comentariu legat de sarbatorirea Zilei Marii Uniri, 1 Decembrie, ca nu se poate uni cu oamenii pe care nu-i iubeste. El le-a nominalizat pe Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu.

„Vorbim despre 1 Decembrie. Acum probabil o sa rasufle usurati telespectatorii, ca o sa auda niste vorbe frumoase, niste vorbe de suflet, de cinstire si de slava din partea mea. N-o s-auda!

Ce sarbatorim noi acum? Unirea, da? Romania unita, unirea tuturor romanilor. Dar hai sa vedem, ce inseamna unirea asta, de fapt?

Pentru mine, unirea inseamna asa: ca suntem cetateni romani cu totii, platim cu totii aceleasi taxe si impozite – sau nu platim, unii dintre noi, dar ar trebui sa platim; asta ne uneste, faptul ca platim taxe si impozite statului roman in mod egal. Apoi: faptul ca beneficiem de toate drepturile, de aceleasi drepturi ca cetateni si avem aceleasi obligatii fata de stat; faptul ca vorbim cu totii limba romana – unii dintre noi au impresia ca vorbesc, dupa cum s-a vazut, dar, ma rog, se mai recunosc niste cuvinte, acolo. Deci, aceste lucruri legate de stat, faptul ca ne facem datoria la locul de munca, aceasta ne uneste.

Dar acest tip de unire, care, daca functioneaza, e foarte puternic pentru unitatea statala, este inlocuit, in special de partidele populist-national-extremiste, cum avem si noi unul in Romania, cu fratietatea, e inlocuit cu iubirea: Iarta-ma si iubeste-ma, caci toti suntem romani!

Eu nu ma unesc, de pilda, cu cetatenii romani care nu au venit la vot, din Romania, acum, la alegeri. Nu cu cei care au dat votul alb sau l-au anulat, nu, cu cei care n-au calcat prin sectia de vot aflata la cateva sute de metri distanta. Eu nu ma unesc cu ei! Imi platesc taxele ca si ei, ma supun legilor din aceasta tara ca si ei si prin asta facem Romania unita, dar eu nu-i iubesc pe acesti oameni si nu ma unesc cu ei!

Eu nu ma unesc cu Gabriela Firea. Niciodata!

Eu nu ma unesc cu Olguta Vasilescu, precum si cu multe alte persoane din aceasta tara. Deci, sa nu inlocuim unirea cu iubirea intre noi, asa.

Si mai pun o intrebare: daca Romania ar fi atacata acum si ar trebui sa aiba loc un razboi al intregului popor, cum a fost in 1918 – cand au iesit taranii sa lupte, ca n-aveam armata profesionista – ma intreb: cati romani se vor repezi fara ezitare sa apere aceasta tara cu arma in mana, cu tot ce are ea la conducere?”, a declarat CTP la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos