Cristian Tudor Popescu decripteaza audierea lui Dragnea in fata procurorilor: Pe fata lui s-a citit acum ura sincera!

199

Liviu Dragnea s-a confruntat cu doua situatii in premiera in legatura cu audierea sa la Parchet privind declaratiile despre tentativa de lovitura de stat. In primul rand, partidul nu a mai trimis pe nimeni sa-l protejeze, iar in al doilea rand, Dragnea a fost chemat sa dea explicatii pentru afirmatiile sale, desi nu se astepta la asta, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Important e ce vedem. Acum aproape un an, partidul trimitea o gasca de bodyguarzi cu cefe groase, cu mutre de interlopi care sa-l protejeze la Parchet. Acum a fost singur, partidul nu a mai trimis niciun haidamac care sa-l protejeze, asa ca a trebuit sa faca fata intrebarilor.

Pentru ca s-a aflat in aceasta situatie noua, pe figura lui s-a putut citi in sfarsit, sincera, dincolo de ipocrizia pe care reusea sa o afiseze, s-a citit ura puternica, sincera fata de viermii care indraznesc sa-i puna intrebari, sa-i ia aerul.

Dragnea a facut aceste declaratii nu ca sa fie chemat la Parchet, dimpotriva, sunt pe principiul: eu am zis, voi sa demonstrati.

O noua premiera, el e chemat si intrebat cum e cu lovitura de stat. Din moment ce spune ca a avut informatii privind producerea unei lovituri de stat si nu a facut nicio sesizare ctre nicio institutie a statului.

Mai mult, intrebat de procurori de unde ati avut aceste informatii, el spune: nu m-a informat nicio institutie. Atunci intrebarea e de unde primeste el informatii despre lovituri de stat?

Pentru ca nu s-au luat masurile pe care le prevad legile legat de o lovitura de stat pe care el ar fi trebuit sa le declanseze, el trebuie sa raspunda cum si-a permis sa lanseze asemenea informatii in spatiul public fara sa aiba ncio dovada. El spune ca nu a depus niciun document.

Atunci intrebarea este cu ce se va solda din punct de vedere judiciar fapta lui Dragnea, aceasta dezinformare grava a opiniei publice facuta din inaltimea functiei de stat”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Sursa: Digi24