Cristian Tudor Popescu, despre sedinta tinuta de politicieni intr-o biserica: O magarlanie, sunt si magari si marlani!

143

Cristian Tudor Popescu sustine, referitor la intalnirea unor politicieni si preoti cu mai multi credinciosi, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Banesti, ca reprezinta o „magarlanie”. intalnirea a avut loc pe 24 septembrie, tema fiind referendumul pentru redefinirea familiei.

„Unde se afla acest prezidiu in biserica? Se afla in naos, in spatele lor e altarul. Simbolica partilor bisericii este lumesc – ceresc. Cand treci din pronaos in naos ai parasit profanul si treci in sacru. Biserica e sacra in totalitate, dar pana in pronaos e raiul pamantesc. Naos inseamna nava, deci oamenii intra in naos, in corabia cu care merg nu neaparat pe apa, se duc undeva, parasesc pamantul si se duc spre altar, care e locuinta lui Dumnezeu.

Deasupra capetelor acestor persoane se afla turla cu Isus Atotputernicul. A te aseza in pozitia in care se afla ei acum inseamna a bara accesul credinciosilor la Dumneze, asta au facut, s-au asezat intre credinciosi si Dumnezeu si au intrat in spatiul ceresc, de sub cupola, al bisericii.

Este o magarlanie, sunt si magari si marlani”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.