Cristian Tudor Popescu dezvaluie ca TVR i-a cenzurat declaratiile in scandalul Tarom: „Cred ca e bine sa stiti! Aceasta companie este si va fi ticsita cu pilele, pupilele, clientii, amantele fiecarui partid care vine la putere! PSD va face zid in jurul lui Cuc”

879

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu anunta ca mai multe pasaje critice la adresa Vioricai Dancila, dintr-o declaratie pe care a acordat-o TVR, au fost cenzurate de postul public de televiziune.

CTP a fost solicitat sa comenteze scadalul de la TAROM. Printre altele, CTP a spus ca Dancila a dat semnalul Corpului de control al premierului sa il scoata nevinovat pe Razvan Cuc. De asemenea, el a vorbit si de „pilele si amantele” pe care PSD le-a nagajat la TAROM. Aceste pasaje nu au mai fost difuzate de TVR.

„TVR mi-a solicitat ieri, pe la ora 16, sa comentez scandalul TAROM. M-a sunat dl Adelin Petrisor, jurnalist pe care il pretuiesc. Am spus urmatoarele:

  1. Nu exista personaje pozitive in poveste, si Cuc, si Mezei sunt niste aparitii cat se poate de dubioase.
  2. Ministrul Cuc nu poate explica in niciun fel prezenta sa noaptea, pe trotuar, in fata domiciliului subordonatei sale, Mezei.
  3. Dl Cuc nu va avea nimic de suferit. Dna Dancila, prin declaratiile facute, a dat semnalul Corpului sau de Control sa-l scoata Nufarul pe Cuc. Daca DNA va dori sa-l ancheteze, dl Cuc fiind si deputat, parlamentarii PSD vor face zid in jurul lui.
  4. Nu inteleg de ce TAROM nu se desfiinteaza. De mai bine de un deceniu, TAROM contribuie la bugetul Romaniei cu pierderi anuale masive. Sansele de redresare sunt nule, cata vreme aceasta companie este si va fi ticsita cu pilele, pupilele, clientii, amantele fiecarui partid care vine la putere. Sunt tari dezvoltate care nu au transport aerian de stat, in care opereaza bine-mersi companii private, autohtone sau straine.
  5. Alegatorii i-au ascultat pe Mezei, pe Cuc, pe Dancila, au tras concluziile si la vot vor proceda in consecinta.

In Jurnalul de la ora 20, stirile TVR au dat numai primele doua puncte, insumand cam 10 secunde. Nu ca asta m-ar surprinde la echivalentul TAROM in televiziunea din Romania, dar cred ca e bine sa stiti”, anunta CTP pe Republica.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat luni ca nu crede ca cineva si-ar fi permis sa opreasca avioanele la sol, afirmatie legata de faptul ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a fost acuzat ca ar fi facut acest lucru in ziua motiunii de cenzura, pentru ca parlamentarii Opozitiei sa nu poata ajunga la Bucuresti.

Intrebata, la Palatul Parlamentului, daca stie ca Ionel Arsene l-ar fi pus pe Cuc sa negocieze pentru oprirea unor aeronave la sol in ziua votarii motiunii de cenzura, Dancila a spus: „Eu nu cred ca cineva si-ar fi permis sa opreasca avioanele la sol. Stiu ca exista si un regulament”.

Dancila a precizat ca ministrul Transporturilor are dreptul sa se intereseze daca anumiti pasageri calatoresc cu aeronave, dar acest lucru „nu presupune ca cineva si-ar permite sa tina avioanele la sol”.

Ea a mentionat ca, deocamdata, Corpul de control al prim-ministrului verifica informatiile aparute pe aceasta tema, iar atunci cand va avea toate datele, va decide ce este de facut.

„Una este ce explica ministrul, una este cand am toate datele. (…) Eu am incredere in oameni si am incredere in prezumtia de nevinovatie. Este o acuzatie foarte grava, de aceea este grav si cand noi spunem ca este adevarat. Noi trebuie, prima data, sa vedem daca intr-adevar se justifica sau nu afirmatiile noastre. Eu am vazut ca sunt afirmatii contradictorii, declaratii contradictorii, am vazut un pilot care a spus ca nu este asa, doamna Mezei a spus ca este asa, trebuie sa vedem care este realitatea si pe urma putem sa mergem intr-o directie sau cealalta”, a afirmat Dancila.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos