Cristian Tudor Popescu dezvaluie de ce a iesit la atac Gabriela Firea: A simtit ca i se pregateste snurul negru!

255

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a ales sa intre in razboi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru ca a simtit ca „i se pregateste snurul negru”, simbol, candva, al mazilirii domnilor in tarile Romane, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Ea stie ca Dragnea o va sugruma pe dedesubt, la organizatia de partid din Bucuresti sau chiar la Primarie, si procedeaza corect din punct de vedere tactic: stie ca cea mai buna aparare e atacul, spune editorialistul.

„Razboiul a inceput demult (…). Doamna Firea procedeaza, din punct de vedere tactic, corect, ea stie foarte bine ca acest grup de gangsteri politici condus de Liviu Dragnea, care stapaneste acum PSD-ul, o va sugruma intr-un timp record, daca se multumeste sa se apere, daca ramane in defensiva si, atunci, aplica, logic, cea mai buna aparare, adica atacul. Ea stie ca daca se multumeste acum cu jumatati de masura, in foarte scurta vreme, dl. Dragnea, care este un maestru – la asta se pricepe foarte bine – o va sugruma pe dedesubt”, spune CTP. „Genul acesta de individ care doreste ‘sa nu iasa ca prostul din functie si din viata’ – acesta este principiul calauzitor din toate punctele de vedere al dlui Dragnea, altceva nu-l intereseaza – un astfel de om va merge oricat de departe, va recurge la actiuni scelerate, acum, in acest razboi”, considera jurnalistul.

„A simtit doamna Firea ca i se pregateste snurul negru, stiti, cand se facea mazilirea domnitorului in tarile Romane, pe langa fermanul de mazilire, executorul venea si cu un snur negru uneori, cu care il strangea de gat pe respectivul domnitor. A simtit snurul negru din momentul 10 august”, spune CTP.

Cristian Tudor Popescu atrage insa atentia ca, spre deosebire de Ecaterina Andronescu sau Adrian Nastase, Gabriela Firea nu are o pozitie de disident in PSD, nu are o opozitie doctrinara fata de Liviu Dragnea si ai sai, nu vrea scindarea PSD, nici schimbari in ideologia partidului si nici nu ataca guvernarea, ci pur si simplu vorbeste de dictatura lui Liviu Dragnea in partid, pentru ca doreste sa nu fie lichidata politic de acesta.

De ce a ales acest moment al atacului? Pentru ca si-a dat seama ca a fost montata toata acea „operatiune” din 10 august al carei scop era sa fie lovita grav in imagine, cumva prin prefectul Speranta Cliseru. Liviu Dragnea se teme ca Firea poate sa devina candidatul partidului la prezidentiale, in timp ce el nu are niciun fel de sanse, e prabusit in sondaje, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Gabriela Firea nu ataca insa calitatea guvernarii, cu exceptia – notabila, foarte puternica – a ordonantei de amnistie si gratiere, ceea ce il loveste in „plexul solar” pe Liviu Dragnea, spune CTP.

in opinia jurnalistului, Gabriela Firea „va impinge acum maneta pana la refuz, lucru pe care il va face si Liviu Dragnea”, dar liderul PSD nu poate iesi bine din acest razboi, pentru ca, spre deosebire de Grindeanu sau Tudose, acum are de-a face cu o persoana votata in functia pe care o ocupa, cu o popularitate ridicata. „Pentru Dragnea, pierderile vor fi uriase”, estimeaza Cristian Tudor Popescu.

Sursa: Digi24