Cristian Tudor Popescu, dupa respingerea lui Plumb: Daca doamna Dancila ar avea o umbra de demnitate, de umanitate in ea, daca ar fi om cat de cat si nu acest animal politic nedefinit care este, si-ar da demisia! Rovana Plumb este o ordura din punct de vedere uman!

391

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat ca respingerea Rovanei Plumb este o problema a PSD si a Vioricai Dancila. „Aceasta problema apartine PSD-ului si doamnei Dancila, nimanui altcuiva. PSD este cel care a mentinut-o in afara puterii legii pe Rovana Plumb, cu ajutorul majoritatii parlamentare, PSD e cel care a trimis-o acolo. Doamna Dancila a trimis-o in calitate de candidat de comisar european”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El aminteste ca premierul sustinea ca imaginea Romaniei ar putea fi compromisa daca s-ar dovedi adevarate „probemele nerezolvate in justitie” ale Laurei Codruta Kovesi, desemnata saptamana aceasta pentru functia de sef al Parchetului European, dar pe care Guvernul nu a sustinut-o. Pe de alta parte, Dancila a spus in repetate randuri ca toti europarlamentarii romani ar trebui sa fie uniti si sa o sustina pe Rovana Plumb.

„Cum e acum imaginea Romaniei, cand a fost respinsa Rovana Plumb? Daca doamna Dancila ar avea o umbra de demnitate, de umanitate in ea, daca ar fi om cat de cat si nu acest animal politic nedefinit care este, si-ar da demisia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„In timp ce Laura Codruta Kovesi isi va ocupa locul de procuror-sef european, se realizeaza aceasta compromitere prin intermediul doamnei Dancila care, la Washington – acest lucru trebuie spus tuturor romanilor – s-a dus in calitate de bagator de seama, pe niste bani multi, pe care nu se stie cine i-a dat, fiind vorba si acolo de compromiterea imaginii Romaniei in lume, pentru ca premierul Romaniei s-a dus in vizita in SUA ca sa se intalneasca pe un hol cu un primar dintr-un oras, atat. Aceasta expresie pe care Dancila a folosit-o de nu stiu cate ori: sa luptam pentru imaginea Romaniei in lume, sa fim uniti, sa nu ne mai denigram noi pe noi, iata ca aceasta compromitere o realizeaza pe toate planurile Viorica Dancila, care nu isi va da demisia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a vorbit si despre diferenta dintre declaratiile de avere ale Rovanei Plumb – cea depusa la Bucuresti si cea trimisa la Comsia Europeana.

„Este vorba despre modelul mental din capul persoanelor ca Rovana Plumb si altor indivizi de la PSD care cred ca ce merge la Bucuresti si merge in Dambovita merge si la Bruxelles. Asta a fost gandirea, simpla si directa.

Rovana Plumb este o ordura din punct de vedere uman, a facut nenumarate matrapazlacuri infioratoare, fiul ei care merge cu un Mercedes de 250.000 de euro, satrapia din Dambovita pe care a constituit-o acolo, punandu-si rudele, facand legea, ea fiind legea acolo ani si ani. Cu dosarul Belina, facut in complicitate cu Liviu Dragnea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„si cu toate aceste lucruri odioase cu care aceasta tipica femeie de partid PSD care nu se da inapoi de la nimic le-a facut aici in Romania, s-a dus acolo cu gandul ca merge si la Bruxelles”, a continuat gazetarul la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos