Cristian Tudor Popescu, interventie usturatoare la adresa ministrului Justitiei! „Tudorel Toader, voce de pterodactil lovit de gripa aviara”

162

Critici dure lansate de jurnalistul Cristian Tudor Popescu la adresa ministrului Justitiei, Tudorel Toader dupa ce acesta a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru sefia DNA, in conditii in care toti membrii CSM au votat impotriva propunerii sale.

„Legea nu ma obliga sa fac alta propunere la DNA, daca prima este refuzata

Cu vocea lui de pterodactil lovit de gripa aviara, Ti Toader a reusit sa pronunte cea mai sinistra fraza a unui inalt magistrat de dupa 1989.

Ti Toader este profesor universitar, a fost judecator constitutional, este membru al Comisiei de la Venetia si ministru al Justitiei din Romania. Ministru, adica slujitor al numitei Justitia. Iar fraza de mai sus este, cum i-ar spune Eminescu scos din fire, o carciocarie, un tripotaj.

Potrivit legii, ministrul Justitiei face o propunere pentru sefia DNA, cu aviz consultativ din partea CSM. Ce inseamna consultativ?

Pentru orice om de buna constiinta, inseamna ca daca voturile sunt impartite 3-3 sau chiar 4-2, ministrul poate sa incline balanta sau sa contrazica votul CSM. Daca insa scorul este 6-0 impotriva propunerii sale, ministrul nu va trece peste CSM, se va gandi la alta varianta. Ti Toader intelege prin consultare sa anunte din start, cu dispret, ca nu va tine seama de avizul CSM. Putin ii va pasa si de ingrijorarea exprimata de Comisia Europeana fata de ignorarea repetata a expertizei CSM de catre ministrul Toader.

De altfel, Ti Toader nu se consulta nici cu presedintele Iohannis, nici cu Parlamentul sau cu premierul Dancila, nu se consulta cu nimeni. Decizia propunerii Adinei Florea a luat-o dupa ce toti cei 4 secretari de stat din minister i-au intonat intr-un glas: „Vai, ce solutie exceptionala ati gasit, sefu!”, iar el a spus: „Da”.

Nu se consulta, in schimb, asculta. Cand il roaga Dragnea. intotdeauna cand il roaga Dragnea.

Nu trebuie sa fii doctor in drept ca sa-ti dai seama ca exprimarea din Statutul Magistratilor „Presedintele poate refuza, motivat, o singura data, numirea procurorului-sef DNA” exclude posibilitatea propunerii pentru a doua oara, dupa ce a fost respinsa, a aceleiasi persoane. Caci, in caz contrar, toata fraza de mai sus ar trebui stearsa din lege – presedintele nu ar mai avea rol decizional, la fel ca in cazul revocarii procurorilor-sefi”, scrie Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

Amintim ca in trecut Cristian Tudor Popescu a comparat-o pe Viorica Dancila cu un pavian.