Cristian Tudor Popescu le-a facut portretul pucistilor din PSD! Firea: vipera, piele sintetica pe suport metal! Olguta: mamba alba, matase imbibata cu venin!

5013

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a descris intr-un mod foarte plastic conflictul dintre taberele din PSD de la cea mai recenta sedinta CEX. El le-a gasit porecle foarte sugestive principalilor lideri ai PSD.

Intr-un articol publicat pe Republica, CTP i-a descris platic pe Gabriela Firea, Marian Oprisan, Claudiu Manda si Lia Olguta Vasilescu.

„Stenogramele PSD postmotiune m-au infiorat putin, uitasem sentimentul. Congresul animalelor mecanice.

Vipera (piele sintetica pe suport de metal) Firea: „Mergem cu psihopatul de Cumpanasu? Sa nu facem vreo miscare si sa pierdem si ce-avem acum. In jur de 20%. Cred ca ne dam singuri o lovitura din interior. O sa inceapa lupta intre noi”.

Bivolul (cauciuc pe lemn de fag) Oprisan: „Mintim si unii, si altii. In fata urnei, romanul va avea o mare problema daca vom reusi sa-i speriem”.

Coiotul soios (ulei pe panza) Manda, despre lansarea de azi a lui Dancila: „Noi nu stim cine plateste banii!”.

Mamba alba (matase imbibata cu venin) O. Vasilescu: „Trebuie sa dam acum pentru primari, sa le dam sperante, ca ei merg pe strada”.

Bivolul: „Da cautare pe Google Proasta Romaniei si iti da Dancila! Nu stiu cine il putem trece lider PSD. Daca dam senzatia ca ne batem pentru putere si functii, pierdem”.

Comuna tuturor acestor replici este grija de a minti, a speria, a prosti, a pacali cetatenii. Fiecare stab pesedist in felul lui. Dupa infrangerea care le-a cazut in cap, in loc sa se gandeasca cu ce au gresit fata de oameni, de ce a scazut si scade increderea in PSD, de ce seful Tineretului Pesedist a votat pentru motiune, de ce n-o plange nimeni pe Dancila, gandul lor este cum sa minta, sa sperie, sa prosteasca, sa pacaleasca mai abitir alegatorii in campania electorala.

Bivolul e suparat ca Dancila este proasta Romaniei. Daca era Ticaloasa, Hoata, Mincinoasa, Escroaca, Sulfa Romaniei, nu l-ar fi deranjat deloc – acestea sunt titluri nobiliare la PSD.

A fi prost insa, nu exclude posibilitatea de a fi bun. De a fi generos. Intelegator. De buna-credinta. Increzator in ceilalti. Intr-un cuvant, prostul poate sa fie om.

Nu e cazul lui Dancila, dar asta este insulta maxima pentru Vipera, Bivol, Mamba alba, Coiotul soios. A fi om – adica fraier, prost, alegator…”, a scris CTP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos