Cristian Tudor Popescu a facut un apel catre protestatarii pasnici, sa se delimiteze de grupurile de provocatori, „niste insi solizi, tineri, niste cefe groase”, persoane venite „sa se bata”. Jurnalistul a apreciat ca, mai ales la caderea intunericului, acesti provocatori pot deveni si mai agresivi.

„Este un protest neorganizat sa-i spunem spontan si asta e si bine, si rau. E bine prin contrast cu masele de manevra aduse cu sefi de plutoane in autocare de PSD – ALDE, si rau pentru ca nu exista control, este o masa eterogena de oameni care nu au un program comun ideologic, nu au lucruri pe care sa le sustina la unison cum s-a intamplat la demonstratiile contra OUG 13 de exemplu.

In astfel de adunari exista si niste insi ca aceia care au incercat sa patrunda in forta si care-i provoaca constant pe jandarmi, probabil ca odata cu caderea intunericului, astfel de actiuni ale grupurilor de indivizi se vor intensifica, nu sunt prea multi jandarmi.

Nu e niciun fel de justificare pentru incercarea de a patrunde in incinta Guvernului. Asta faceau in februarie 1990 si septembrie 1991, prin violenta, minerii. Nu acesta poate fi obiectivul mitingului, sa se ia cu asalt cladirea guvernului.

Important este mesajul pe care aceste cateva zeci de mii de oameni il transmit guvernantilor, coalitiei de la guvernare si mai ales milioanelor de romani care nu sunt in Piata Victoriei.

Cred ca ar trebui sa fie o prima grija a manifestantilor pasnici si onesti sa se delimiteze de acele grupuri de provocatori, sunt niste insi solizi, tineri, niste cefe groase, care in mod evident nu au nicio legatura cu revendicari, independenta justitiei, cu starea economica a romanilor, au venit acolo sa se bata cu jandarmii.

Cred ca e foarte important sa se delimiteze de acestia, sa faca un pas in spate si sa-i lase descoperiti, cu atat mai mult cand va cadea intunericul, crezandu-se la mai adapost mai acoperiti, astfel de persoane pot deveni agresive. Pot fi insi care vin pur si simpu pentru asa ceva, vin sa se bata, pot fi si persoane trimise cu un anumit scop, pentru a compromite acest miting, avand in vedere intensa campanie de propaganda, in legatura cu violentele care s-ar produce, prin incercarea de a inlatura guvernul prin violenta – asta a fost calul de bataie al propagandei.

Important e ca ceilalti manifestanti sa nu se ralieze unor astfel de grupuri.
Sper ca la sfarsit sa rezulte un mesaj al mitingului pentru toti romanii, deocamdata lucrurile nu arata foarte bine din acest punct de vedere.

E o manifestatie destul de confuza, e un esec ca nu s-a reusit sa se creeze o structura de organizare pentru acest miting”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Sursa: Digi24