Cristian Tudor Popescu, nemilos cu actorii politici ai zilei: „Melescanu, o harca ceausista. Dancila, o nulitate pusa premier de Dragnea cum ai lua o pisica de ceafa! Am nostalgia lui Dragnea”

356

Cristian Tudor Popescu a facut cate un scurt portret fiecaruia dintre personaje de pe scena politica, subliniind ca „nu am intalnit niciodata un nivel politic atat de jos”.

„Te intrebi ce intelege simplul cetatean, votant in alegerile prezidentiale, privind la un ciopor de maimute care sar dintr-un copac in altul, care prind din zbor o liana. Comentez politica de 30 de ani. Nu am intalnit niciodata un nivel politic atat de jos, de confuz. Am nostalgia lui Dragnea. Dragnea era un scelerat, dar punea niste probleme fundamentale: problema independentei justitiei, a Romaniei in raport cu UE, acolo a fost o lupta dura, o lupta politica de un anumit nivel care a adus la urne atat de multi cetateni in alegerile parlamentare.

Parametrul care ma ingrijoreaza tot mai tare este numarul mic de cetateni din diaspora care s-au inscris pentru vot in avans. Vom avea o prezenta la vot in aceasta toamna mult mai mica decat la europarlamentare. Intreg peisajul politic este ocupat de nulitati si mediocritati.

Este injositor sa comentezi astfel de miscari, Dancila i-a trimis ministri lui Iohannis, Iohannis i-a respins, Dancila i-a luat trei oameni de la Tariceanu … Asta este politica? Cum sa comentezi aceasta fosgaiala?

Ce-i mana de fapt in lupta pe acesti insi? Banii, pozitia? E mai mult decat atat. Vor titluri. Asta e principiul ordonator al acestei forfote. Nu conteaza ca au vreo treaba cu respectiva functie. Uitati-va la Melescanu, la Tariceanu, la Dancila.

Melescanu a fost tot timpul parasutat in functii, nu a facut decat rau si prost acestei tari. Are 78 de ani, este o harca ceausista, si se duce acum ca sef al Senatului. Vrea sa putreazeasca in scaunul ala.

Dancila a fost pusa premier de Dragnea cum ai lua o pisica de ceafa. Acum spune ca este obligata sa guverneze. Aceasta nulitate se considera o eroina, o Ana Ipatescu, de parca a fost aleasa de natiune pe Campia Libertatii.

Tariceanu, in toate functiile in care a fost pus, nu a facut decat rau, vorbind din punct de vedere moral.

Mircea Diaconu a sezut la Bruxelles si se prezinta ca specialist in probleme europene. Eu nu l-am auzit gavarind in vreo limba straina nici cat Dancila.

Barna. Domnul Barna are tot atata carisma, telegenie si talent oratoric, compentente, a un corporatist aproape de a fi concediat. Si totusi candideaza. Titluri, tiluri: presedinte, candidat, prim-ministru, sa scrie ceva! Campania electorala va fi despre nimic”, a spus CTP la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos