Cristian Tudor Popescu o desfiinteaza pe Maria Grapini, dupa atacul asupra lui Kovesi: ”O tata cu mainile in solduri”

344

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a aratat foarte nemultumit de felul in care europarlamentarii Maria Grapini si Catalin Ivan au atacat-o pe Codruta Kovesi in cadrul audierilor care au avut loc marti in cadrul Comisiei LIBE din Parlamentul European.

Jurnalistul spune ca Grapini ”s-a comportat ca o tata cu mainile in solduri” si ca a spus minciuni atunci cand a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis a destitutit-o din functia de procuror-sef al DNA pe Codruta Kovesi.

Tudor Popescu este de parere ca Grapini s-a comportat in acest fel deoarece ”e disperata pentru ca s-ar putea sa nu mai aiba acces la tuturoiul cu mii de euro de la Parlamentul European”, deoarece s-ar putea sa nu mai fie pusa pe urmatoarele liste la alegerile europarlamentare.

”Aceasta doamna s-a comportat ca o tata cu mainile in solduri, asa a si vorbit, o tata cu mainile in solduri care a debitat niste minciuni. Ea a debitat niste minciuni. Cum poti sa spui, o tara intreaga a auzit-o, ca nu Curtea Constitutionala a destituit-o pe doamna Kovesi, ci presedintele Iohannis.

Orice roman din tara asta, chiar daca este pesedist din tata in fiu stie ca Iohannis nu a avut ce sa faca in fata hotaririi Curtii Constitutionale si ca acolo a fost un conflict constitutional intre ministrul asta al justitiei si presedinte, solutionat de Curtea Constitutionala, care a indicat in mod expres ca de indata doamna Kovesi sa fie destituita. Asta a fost hotararea Curtii, sa semneze imediat domnul Iohannis. Dar doamna respectiva are o nerusinare fara margini pe care eu o inteleg.

Doamna e disperata pentru ca s-ar putea sa nu mai aiba acces la tuturoiul cu mii de euro de la Parlamentul European, acolo curge banul, aproape 10.000 de euro pe luna si din cate se pare dansa nu mai figureaza pe lista urmatoare, acum, pentru alegeri, si atunci da si dansa cu capul de toti peretii, e ca pestele pe uscat, ca sa, poate totusi o sa fie pusa pe lista.” – a spus Cristian Tudor Popescu pentru stirile Pro TV.

Nici europarlamentarul Catalin Ivan nu a scapat de criticile lui CTP. Jurnalistul afirma ca acesta a spus ”o minciuna in fals”, pe care Kovesi a demontat-o imediat.

in opinia lui Cristian Tudor Popescu, toate aceste atacuri nu au facut altceva decat sa-i lamureasca pe parlamentarii europeni despre situatia lui Kovesi.

”Ati vazut cu cata nonsalanta a intrebat cum explicati faptul ca sub mandatul dumneavoastra au fost 40 % achitari pe dosarele DNA. Deci, cum spunea Ceausescu, o minciuna in fals, pe care doamna Kovesi a demontat-o, l-a dat peste cap pur si simplu pe respectivul, spunandu-i, poate nu stiti, nu mai sunt de 6 luni la DNA, deci jumatate din anul incriminat, 2018, nu este responsabilitatea mea. unu. Dar chiar si asa cunosc problema si cele 26 % sau 20 si ceva la sutp din aceste 38 % se datoreaza unor dezincriminari in legi decise de Curtea Constitutionala. Deci nu din pricina unor instrumentari gresite sau insuficient justificate ale procurorilor. Pur si simplu s-a schimbat legea. si daca scoatem asta, ramanem cu 13 %. Adica este procentul standard din fiecare an, 10 – 12 %. Vedeti cu cat tupeu s-a mintit acolo?

Dar in ultima instanta, oamenii astia n-au facut altceva decat sa-i lamureasca pe parlamentarii europeni ce este cu aceste atacuri impotriva doamnei Kovesi.” – a spus CTP pentru stirile Pro TV.

Comisia pentru libertati civile din Parlamentul European (LIBE) a decis miercuri prin vot secret sa propuna numele Codrutei Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

Kovesi a obtinut 26 voturi in comisia pentru libertati civile si justitie! Ea a fost urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anuntat Comisia de libertati civile (LIBE).