CSM il contrazice pe Tudorel Toader! Reactia ministrului Justitiei!

316

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va publica, marti, procedura si graficul de numire, precum si dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar.

“Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Saptamana trecuta, el a declansat procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

In raportul privind activitatea manageriala a procurorului general se precizeaza ca presedintele Klaus Iohannis nu ar fi verificat regularitatea procedurii de numire a lui Augustin Lazar, propunerea fiind facuta de ministrul Justitiei de la acea data cu nerespectarea prevederilor legale.

“Nu cunoastem daca motivul acestei scapari are vreo legatura cu faptul ca in dosarul de candidatura al actualului procuror general era tocmai o rezolutie de clasare care privea presedintele Romaniei in functie”, se mentioneaza in raport.

Augustin Lazar a solicitat Directiei resurse umane si organizare din cadrul CSM sa i se elibereze o copie a “rezolutiei de clasare care privea presedintele Romaniei in functie”, document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa in functie.

“Urmare a adresei dumneavoastra (…), va aducem la cunostinta ca in urma verificarii documentatiei atasate la lucrarea noastra (…) (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra”, se arata in documentul transmis de CSM lui Augustin Lazar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos