CTP, analiză tristă despre cetățenii români care se simt ”patrioți” apărați de Palade contra ”trădătorilor de țară”!

486

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a realizat o comparatie intrea cazul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe Mihai Gotiu, si cel din octombrie 1924, in care Corneliu Zelea Codreanu l-a impuscat mortal pe Constantin Manciu, prefectul de Politie Iasi, si a ranit doi subordonati ai acestuia.

Dupa aceasta poveste, Zelea Codreanu a fost achitat in contextul atmosferei de xenofobie si antisemitism existenta la vremea respectiva in Romania. „Ne gasim intr-o situatie echivalabila cu cea din anii ’20. E important ce se va intampla cu Palada, ce va spune justitia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Exista azi politicieni, istorici si jurnalisti care considera ca acel act a fost de legitima aparare. Cum sa fie legitima aparare cand ii tragi de la doi pasi in cap. O crima pentru care Codreanu trebuie condamnat la inchisoare pe viata. A fost insa achitat de Curtea cu Juri pentru ca atmosfera in Romania atunci era de xenofobie si antisemitism in crestere.

Cum a fost preluat azi acest gest al lui Mirel Palada – Bogdan Diaconu de la PRU ii spune: ‘Bravo, Mirel Palada! Asa merita tradatorii de la USR, care au ales sa apere interesele lui Soros si ale strainilor.’ Cum isi justifica Codreanu gestul? El considera ca a procedat foarte corect impotriva unui prefect care despuia neamul. Prefect PNL aflat la guvernare.

In plus, pe net sunt un numar impresionant de postari care spun: Bine i-a facut Soros-istului aluia nenorocit. Sa vedeti gospodine in jur de 50 de ani care saluta lovirea in cap a acestui om care este un personaj ridicol, acest Gotiu – doarme prin Parlament, e un om gras si mic – si iata cata satisfactie din partea acestor cetateni romani care se simt patrioti aparati de Palada contra tradatorilor de tara.

Diaconu din PRU provine din PSD, aceasta atitudine xenofoba, antisemita, contra Bruxelles, a multinationalelor este atitudinea Coalitiei de Guvernare si atitudinea Guvernului Tudose care se manifesta o data la doua zile.

Ne gasim intr-o situatie echivalabila cu cea din anii ’20. E important ce se va intampla cu Palada, ce va spune justitia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Sursa: Digi24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos