CTP, despre marca politicianului adevărat în România: ”E șmecher, e deștept, nu trebuie să vorbească corect limba română!”

457

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a taxat cu expresii foarte dure modul in care utilizeaza limba romana unii dintre membrii cei mai importanti ai guvernului. El a tinut sa explice de unde provine acest dispret al demnitarilor PSD fata de vorbirea corecta.

„Ce-i cu oamenii astia de vorbesc asa limba romana? De ce nu le pasa? De ce sunt aroganti? Absolut aroganti! Ce, ati vazut la Pop (ministrul educatiei – n.r.) asta vreun regret? Mda, nu prea am vorbele la mine, dar am faptele. Ia, ziceti-i ceva lui Menestrel Tudorel asta! Niciun fel de problema, nu-l intereseaza cand vorbeste romaneste. Asta, Calin Matei, se amuza…Deci, ce in spate?” se intreaba Cristian Tudor Popescu. „Pai in spate e atitudinea reala fata de cultura, fata de limba romana a politrucilor comunisti, a activistilor comunisti”, a explicat jurnalistul.

„De altfel, dl. Pop a si zis: Nu tot in comunism, in legatura cu invatamantul, era rau. In spatele exprimarii asteia se afla un loc comun pe care il auzim de multe ori: domnule, comunistii au alfabetizat populatia! Si asa este. Populatia Romaniei era, intr-o proportie imensa, analfabeta in perioada interbelica. Si comunistii au introdus un proces de alfabetizare. Intrebarea este: de ce? De ce au facut ei asta? Din dragoste pentru…Erau niste iluministi asa, ca de secol XVIII, ce doreau sa lumineze masele, de ce-au facut asta?”, intreaba retoric Cristian Tudor Popescu.

Si aduce imediat explicatia: „Oamenii aia nu aveau nicio treaba, taranii, cu doctrina comunista. Le citea unul ziarul, in Poiana lui Iocan, si ailalti comentau pe langa el. Niste rudimente de doctrina comunista trebuia sa le intre in cap intr-un fel sau altul. In ce fel, care era mediul prin care se transmiteau atunci propaganda si manipularea? Era ziarul! Ziarul era instrumentul de baza al propagndei comuniste, cu tot trecutul, de la Iskra (Scanteia) lui Lenin, trecand prin Pravda. Deci, pentru a manipula populatia, aveau nevoie de persoane alfabetizate”, spune CTP.

„S-a spus ca a fost finantata cultura de catre statul comunist. Pai bineinteles. In ce scop? In acelasi scop, pentru ca formele culturale sa fie umplute cu propaganda si manipulare comunista, in proportie de 60-70 la suta. Proportiile leniniste, ca Lenin spunea ca nu trebuie sa faci totul propaganda in cultura, e suficient 60 – 40 la suta. Nu 100 la suta! Pentru ca omul, ca sa inghita propaganda, are nevoie si de divertisment, sa-l aduci intr-o stare. Pentru ca omul cand rade, cand e bine dispus, i se deschid niste canale si este mult mai vulnerabil la mesajele pe care vrei tu sa i le vari acolo. Si de aceea e nevoie si de o glazura din aceasta a divertismentului, a filmelor de actiune, a umorului, pentru ca sa-si vari propaganda. De aceea au finantat cultura comunistii, de aceea au alfabetizat populatia”, a punctat CTP.

„Dar uitati-va cum vorbeau toti inaltii responsabili comunisti, in cap cu Ceausescu. Toti erau agramati, erau analfabeti functional, cu improprietati de limbaj inspaimantoare. Uitati-va cum vorbea marele intelectual al partidului, Corneliu Manescu! Te doare mintea! L-am vazut si eu dupa Revolutie vorbind pe acest mare intelectual. L-am vazut vorbind pe Andrei Stefan, ministrul de externe. Marele intelectual al Partidului Comunist! Vai de capul lor cum vorbeau! De ce? Pentru ca intelighentia eta gavno, ceea ce inseamna inteligenta e cacat. Lenin. Partidul nu dadea, de fapt, 2 bani. Dimpotriva. Cultura luata in serios si asimilata, vorbirea corecta a limbii romane gramaticala erau considerate semne de slabiciune.

Erai un intelectual sovaielnic in momentul in care erai prea intelighent”, si-a continuat Cristian Tudor Popescu explicatiile.

„Modul de a vorbi incorect romaneste era o marca a adevaratului politician, puternic, din popor. Cum a spus si dl. Pop: eu sunt un om modest, din popor. Care ce inseamna, de fapt? Inseamna dispret de tip proletaroid fata de cei care nu sunt modesti, din popor. Aceasta e atitudinea adevarata a aparatcikului comunist pana la varf fata de limba si cultura romana. Niciodata nu trebuia sa si-o asimileze in mod serios pana la capat, pentru ca atunci insemna ca erai prea slab, prea intelectual si era clar ca nu poate razbate pana in fata”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul si-a incheiat dur pamfletul la adresa politicienilor de azi care nu vorbesc corect limba romana: „Aceeasi e atitudinea si acum. Toti o au. Uitati-va la Basescu, la toti cei care au comis greseli de gramatica in vorbire. Niciunul nu regreta asta, pentru ca stie ca asta e marca politicianului adevarat: el e smecher, e destept! Sa vorbeasca corect romaneste labagiii aia de intelectuali! Asta este ceea ce ne-au demonstrat domnul Pop, domnul (deputat) Matei, care a instigat la abandon scolar, si toti astia care isi bat joc, care rad, de limba romana!”.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos