CTP: ”Numai in comunism puterea judecatoreasca era subjugata de puterea politica. Exact asta face acum legea gratierii!”

458

Condamnații pentru dare sau luare de mită și pentru trafic de influență vor fi grațiați, potrivit amendamentelor adoptate în Comisia Juridica a Senatului, miercuri, anunta stiripesurse.ro.

Cristian Tudor Popescu este de părere că asistam la simplificarea unui proverb românesc: cine fură azi un ou mâine va fura un bou, scrie stirileprotv.ro. „Acum, în varianta comisiei juridice a Parlamentului, devine: cine nu fură e un bou”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Această decizie, acest vot, este că Partidul și Securitatea pot să colaboreze așa cum făceau înainte de 1989. Avem pe de-o parte PSD-ul cu reprezentanții săi și pe Traian Băsescu ca reprezentant emblematic al Securității.

În comunism, puterea judecătorească era subjugată de puterea politică. Exact asta face aceasta lege a grațierii.

Procurorii care i-au arestat pe respectivii infractori sunt niște teroriști care au trimis după gratii oameni nevinovați. Și vine acum politicul, vine și Securitatea, și face dreptate oamenilor nevinovați.

Ceea ce transmite Băsescu celor care l-au votat este: dacă ați fost proști? V-am pus eu să mă votați?”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos