CTP: Tudose se consultă cu Iohannis în legătură cu criza internă din PSD, iar Toader a lăsat-o mai moale cu atacul la Justiție. Acestea sunt SEMNE FATALE pentru Dragnea!

347

Asistăm la sfârşitul domnului Dragnea şi la sfârşitul tentativei lui Dragnea de a fi o caricatură de Ceauşescu, a susținut Cristian Tudor Popescu. Iar șeful PSD și-a aplicat singur lovitura, atunci când partidul și-a dat jos propriul Guvern, în loc să obțină o demisie din partea lui Sorin Grindeanu, consideră analistul.

„Asistăm la sfârşitul domnului Dragnea şi la sfârşitul tentativei lui Dragnea de a fi o caricatură de Ceauşescu. A durat, deci, 10 luni. Ce se întâmplă acum era inevitabil şi am spus lucrul acesta după ce s-a sărbătorit în PSD îmbrâncirea de către partid a guvernului Grindeanu prin moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Am spus atunci: guvernul a căzut, Dragnea a căzut, a fost un soi de lovitură ca în artele marţiale care nu-şi face efectul imediat, durează ceva, dar atunci când se manifestă este letală. Şi o lovitură pe care şi-a aplicat-o domnul Dragnea singur pentru că nu a reuşit să-l convingă pe Grindeanu să demisioneze. Puterea lui în partid s-a diminuat considerabil”, a explicat Tudor Popescu.

Gestul lui Mihai Tudose de a discuta cu președintele Klaus Iohannis despre o criză internă a PSD, înainte de a vorbi cu liderii PSD, arată că acesta este sfârșitul lui Liviu Dragnea.

”Acest domn Tudose nu a reprezentat opţiunea lui Dragnea, n-a mai fost o persoană pe care Dragnea de la bun început s-o poată controla total. Prin urmare, acum, domnul Tudose, ducându-se la Iohannis, înainte de a discuta în interiorul PSD o criză internă a PSD, înainte de a se duce la , s-a dus la Cotroceni să discute cu Iohannis. Nu are nicio importanţă ce au discutat. Gestul acesta înseamnă clar sfârşitul domnului Dragnea. Atunci, după ce cu mare entuziasm a dărâmat guvernul Grindeanu, domnul Dragnea a oferit urmaşului o armă pe care Tudose o utilizează cu eficienţă”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia analistului, Dragnea va înceta să mai fie liderul suprem care s-a vrut a fi în momentul în care oamenii lui vor părăsi Guvernul prin decizia lui Tudose: ”Este vorba de faptul că nu poate să-l demită încă o dată pe premier. Nu poate nici măcar să-i ceară demisia. Membrii marcanţi au ajuns să-i ceară lui Tudose să nu-şi dea demisia. Ar fi urmat acum o cădere a partidului în sondaje reală, nu ca aceea a guvernului care a fost înscenată de o casă de sondaje fidelă partidului şi lui Dragnea. Deci, ştirbirea puterii lui Dragnea este masivă şi terminală în acest moment în clipa în care miniştrii respectivi părăsesc guvernul prin decizia lui Tudose. Dragnea încetează să mai fie liderul suprem care s-a vrut”.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre rolurile pe care le-au avut Klaus Iohannis și Dacian Cioloș în modul în care a evoluat situația politică:

”E important să ne amintim cum s-a ajuns aici. (…) Interesant este cum a reuşit să obţină acel scor în alegeri pentru că de aici pleacă totul. Ăsta a fost singurul argument pentru prostiile, ilegalităţile pe care a încercat să le  împingă  Dragnea prin Guvern. Cum l-a obţinut? L-a obţinut cu contribuţia esenţială a lui Iohannis. Preşedintele nu a dorit o opoziţie puternică în alegerile din toamna trecută, de aceea a paralizat complet PNL punând-o pe Gorghiu.

A greşit Cioloş care în loc să intre în lupta politică direct şi pe faţă a greşit făcând acel joc alba-neagră, greşeală pe care şi-o recunoaşte acum. Aşa USR a ajuns să canibalizeze PNL şi opoziţia a fost la un nivel extrem de jos în acele alegeri. Aşa a ajuns acest cioflingar să fie considerat un geniu politic. Peisajul final cu Dragnea este grotesc!”.

Faptul că Ministrul Justiției a făcut pași înapoi arată, de asemenea, că sfârșitul lui Liviu Dragnea este aproape: ”Această remaniere poate însemna diminuare sau eliminarea influenţei lui Dragnea asupra Guvernului. Evident că asta se va întâmpla. Nu o să-l mai asculte nimeni pe Dragnea. De asemenea, diverşi urlători din partidul acela care zbiară pe la TV să fie dat jos Ministrul Justiției că nu i-a dat afară pe Kovesi şi Lazar. Tudorel Toader a lăsat-o mai moale şi ăsta e un semn fatal pentru Dragnea”.

”În analiza politică e o singură întrebare. Cât îl mai lasă în viaţă Tudose pe Dragnea. Dacă îşi asumă mai devreme în a a prelua conducerea partidului sau îl mai lasă pe Dragnea să putrezească în funcţia lui de preşedinte PSD”, a comentat, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Sursa: b1.ro