Cu fiecare interventie SMURD, secretele lui Raed Arafat prind tot mai multe ZERO-uri in coada!

490

Discutia despre sponsorizarile de care beneficiaza SMURD e veche. Dar abia la finele lui 2015, dupa tragedia #Colectiv, a devenit cu adevarat interesant modul in care inspectorii IGSU, care ar fi trebuit sa inspecteze companiile, actionau si ca strangatori de fonduri pentru SMURD.

Sistemul era simplu si, pe fondul unei legislatii incerte, a functionat tacit. Firmele sponsorizau SMURD, sustinand financiar o structura din cadrul IGSU, institutie care ar fi trebuit sa efectueze inspectii. Nu-i chiar cel mai etic mod de finantare, evident, dar nicio concesie nu a fost prea mare pentru serviciul fondat de Arafat.

ONGistul Raed Arafat conduce fundatia care strange sponsorizari pentru institutia pe care o conduce secretarul de stat Raed Arafat

Insa, daca pana in 2016 am stiut cu exactitate care sunt sponsorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ce sume au fost virate in conturile respectivei institutii, anul 2017 a debutat cu un secret. Un secret care, analizand bilantul pe 2015, stim ca are multe zerouri.

Mult suspans in ceea ce priveste sponsorizarile IGSU din 2016

Astfel, daca pe 5 ianuarie 2016, IGSU publica lista sponsorizarilor acceptate in anul precedent (in cuantum de peste 2 milioane de lei), pana in luna martie a anului 2017 nu avem niciun fel de informatii actualizate. IGSU, dupa cel mai delicat an al activitatii sale, dupa luni de zile in care jurnalistii de investigatii au publicat date privitoare la practicile incurajate de Arafat, a intrat in silenzio stampa.

Nu stim cine si cu cat a finantat SMURD in 2016. Ne amintim, insa, ca in 2015, cei mai multi bani au fost obtinuti prin intermediul Fundatiei pentru SMURD: aproape 1.000.000 lei, scrie politburo.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos