Culmea coruptiei… Fostul sef al Politiei Romane cercetat pentru fapte de coruptie revine director general al Directiei Anticoruptie!

759

Situatie stranie in institutiile care trebuie sa protejeze romanii de infractori. Fostul sef al Politiei Romane Catalin Ionita este repus un functia de director general al Directiei Anticoruptie desi este urmarit penal pentru trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata.

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sustine ca un politist poate fi eliberat dintr-o functie ocupata prin concurs in cazul in care pe numele sau a fost pusa in miscare actiunea penala si dobandeste calitatea de inculpat, iar pana la acest moment MAI nu a primit nicio informare oficiala de la vreo institutie a statului cu privire la punerea in miscare a actiunii penale impotriva acestuia.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, MAI spune ca din momentul incetarii imputernicirii sale la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul principal de politie Catalin Ionita a revenit pe functia castigata prin concurs, potrivit legii, respectiv director general al Directiei Generale Anticoruptie.

MAI sustine ca la acest moment nu este in situatia legala care sa permita schimbarea lui Catalin Ionita din postul de director general al Directiei Generale Anticoruptie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos