CULMEA TUPEULUI! Condamnatul Dragnea anunta ca Iohannis ar putea fi cercetat de comisia parlamentara pentru alegerile din 2009! Presedintele ii da cu FLIT!

430

Klaus Iohannis ignora comisia de anchetă pentru alegerile din 2009. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale susține că șeful statului nu poate fi obligat să vină în fața parlamentarilor așa cum dădea de înțeles joi Liviu Dragnea.

Reacția președinției vine la o zi dupa ce Liviu Dragnea anunța că președintele Klaus Iohannis s-ar putea afla pe lista persoanelor cercetate de comisie.

Iohannis îi dă replica lui Dragnea, după ce șeful PSD îl chema la anchetă pe șeful statului, anunta b1.ro.

„Este în acest moment o anchetă a Parchetului General, din acest punct de vedere este clar că Administrația Prezidențială nu ar avea alte comentarii de făcut. (…) O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acțiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanțe de judecată”, a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Ea a precizat că, în prezent, nu există niciun fel de invitație adresată președintelui Klaus Iohannis de a participa la o ședință a Comisiei parlamentare de anchetă.

„Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituțiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană această persoană vizată poate să primească invitația, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului”, a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis.