Cum a prezentat propaganda rusa discutia avuta de Viorica Dancila cu vicepresedintele american Mike Pence! Sputnik: E omul momentului si „cel mai probabil candidat la presedintie”

226

Viorica Dancila este laudata de site-ul de propaganda rusa ro.sputnik.md, intr-un articol aparut dupa comunicatul de presa al Guvernului roman despre conversatia avuta de premier cu vicepresedintele SUA, Mike Pence.

„Este un nou succes diplomatic al premierului, care mai face astfel un pas spre ceea ce Sputnik a anuntat in repetate randuri: Viorica Dancila este nu numai omul politic al momentului, dar si cel mai probabil candidat la presedintie”, se arata in deschiderea articolului de pe site-ul de propaganda rusa.

Convorbirea telefonica este prezentata drept „un succes diplomatic important”.

In acelasi articol, cei de la Sputnik scriu ca „vestea anuntata de Dancila rastoarna calculele presedintelui si ale celor care ataca de la inceputul presedintiei rotative Guvernul si Coalitia, subminand eforturile Executivului – prin blocarea bugetului, a completarii Guvernului, atacuri permanente la CCR, actiuni mediatice si demersuri ostile la institutiile europene, manifestari in strada si felurite denigrari”.

Nu este pentru prima data cand astfel de articole apar pe spatiul online al oficiosului Kremlinului. Gasiti aici o analiza despre cum a prezentat propaganda rusa cele mai fierbinţi evenimente din Romania ultimelor luni.

Redam mai jos intreg comunicatul Guvernului Romaniei despre discutia avut de premierul Viorica Dancila cu vicepresedintele american Mike Pence:

„Prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila a avut astazi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonica cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfactia pentru relatia bilaterala excelenta si pentru evolutiile pozitive inregistrate in cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele doua state.

Premierul Viorica Dancila a transmis multumiri vicepresedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidarii cooperarii bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar si in cadrul NATO, mai ales in contextul evolutiilor curente din mediul de securitate. Totodata, a accentuat importanta dezvoltarii in continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, in special cel economic. A reconfirmat importanta acordata de Guvernul Romaniei consolidarii relatiei transatlantice, obiectiv urmarit constant de tara noastra. De asemenea, in discutie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internationala. in vederea aprofundarii relatiei bilaterale si a dialogului politic, Prim-ministrul Romaniei a adresat invitatia vicepresedintelui SUA de a vizita tara noastra.

La randul sau, vicepresedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul Romaniei pentru dezvoltarea relatiei cu SUA, remarcand contributiile semnificative ale tarii noastre in plan bilateral si multilateral. Totodata, inaltul oficial american a evidentiat importanta acordata de Administratia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA.

De asemenea, a apreciat modul de gestionare de catre Guvernul Romaniei a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”.