Cum se fac cartile pentru Sebastian Ghita prin inalturarea probelor? Mazilirea procurorului Lucian Onea!

Dupa ce a filmat si a amenintat pe toata lumea care si-a permis sa i se impotriveasca afacerilor de sute de milioane de euro cu statul Sebastian Ghita, acum este randul sa se intoarca impotriva procurorilor care il ancheteaza. Mai exact procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu. Discreditarea lor este un pas simplu, o chichita judiciara pentru scopul final de inalturare a probelor.

Lucian Onea a decis sa renunte la pozitia de sef al DNA Ploiesti dupa ce deputatul Vlad Cosma, inculpat in mai multe dosare de coruptie, i-a facut plangere penala fata de modul de instrumentare a dosarelor.
De fapt tot ceea ce este in dosarul penal al lui Lucian Onea este o simpla declaratie a lui Cosma, un proces verbal de sesizare din oficiu al procuroarei Elena Iordache care s-a sesizat urmarind emisiunile cu Vlad Cosma de la Romania TV. Culmea este ca in dosarul cu pricina se afla si o copie a anchetei Inspectiei Judiciare, aflata in subordinea Consiliului Superior al Magistraturii, care a ajuns la alta concluzie decat procuroarea care a inceput urmarirea penala.

Cui foloseste mazilirea lui Lucian Onea?

Orice om impartial in lupta politica si interesat de acea farama de dreptate isi pune intrebarea logica… de fapt cui ii foloseste mazilirea lui Lucian Onea? Pai este clar ca scopul inceperii urmaririi penale il constituie folosirea acestei situatii de catre Sebastian Ghita pentru a suspenda procedura de extradare. La fel a facut acum cateva zile si Elena Udrea invocand protocoalele SRI-DNA, la fel a facut si Tariceanu Calin Popescu Anton. In fapt toti cauta sa-si creeze subterfugii invocand fragilitatea sistemului judiciar pentru a putea scapa de raspunderea penala in Romania.

Marele denuntator Vlad Cosma speriat de moarte de Sebastian Ghita

Desi Vlad Cosma avea trei inscrisuri in continutul carora exista mentiuni olografe, tot el este cel persecutat de procurori… Vlad Cosma a formulat in total 12 denunturi impotriva lui Sebastian Ghita si a cerut identitate protejata sustinind ca il omoara Ghita daca afla ca el este denuntatorul lui. Din prezentarea dosarelor rezulta ca cum Vlad Cosma a sustinut ca are probe si poate sustine denunturile. Printre acele inscrisuri se afla si citeva file care contineau mentiuni olografe facute de de insusi Sebastian Ghita despre cum ar fi trebuit impartiti banii in Republica Moldova pentru coruperea alegatorilor si castigarea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta. Acele inscrisuri cu mentiunile olografe ale lui Sebastian Ghita au fost prezentate de Vlad Cosma procurorului Mircea Negulescu, in perioada in care acesta era procuror la Parchetul Curtii de Apel.

Vlad Cosma a scris denuntul si a primit identitate protejata. Apoi Mircea Negulescu a declinat dosarul la DNA Ploiesti. Ulterior dosarul a fost preluat de procurorul Lucian Onea care a pastrat identitatea protejata si care l-a intrebat pe Vlad Cosma daca are probe in sustinerea denuntului. Cosma a sustinut ca are inscrisuri si ca le are chiar de la Sebastian Ghita, dar daca le-ar depune la dosar, si-ar devoala identitatea. A doua zi, fara sa intrebe pe cineva, Vlad Cosma le-a trimis prin fax din Republica Moldova la DNA Ploiesti. Odata ce le-a primit pe fax procurorul Lucian Onea avea obligatia legala sa le depuna la dosar si sa le verifice.
Surse judiciare declara ca Lucian Onea le-a verificat facand o expertiza grafoscopica din care a rezultat ca actele sunt scrise chiar de Sebastian Ghita. Ca sa fie sigur ca actele ajung Vlad Cosma le-a trimis si prin curier din Republica Moldova direct la DNA Ploiesti.

Raportul Inspectiei Judiciare care arata ca probele au fost preluate de Lucian Onea de la procurorul Negulescu

Balbele lui Cosma de frica lui Ghita…
In legatura cu actele care il incriminau pe Sebastian Ghita, transmise la dosar in 2015, Vlad Cosma a sustinut in cadrul unor emisiuni ca ar fi fost chipurile constrans sa le depuna, pentru ca ii era teama ca sora lui sa nu fie anchetata. Aici incepe balbaiala lui Vlad Cosma pentru ca la cele doua sesizari din oficiu, una la Inspectia Judiciara si alta la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Vlad Cosma da explicatii diferite.
Audiat la Inspectia Judiciara, Cosma a sustinut ca el a depus actele, fiind constrans. Apoi, audiat la ICCJ a declarat ca actele scrise de Sebastian Ghita i le-ar fi dat Mircea Negulescu si Lucian Onea ar fi stiut.

Hop si Ghita cu extradarea!

Dupa ce a formulat acuzatiile la adresa celor doi procurori, procurorul de caz Elena Iordache concluzioneaza ca in baza acelor documente cei doi procurori, Negulescu si Onea, au cerut extradarea lui Sebastian Ghita in acel dosar. Procuroarea a interpretat total gresit. Cei doi procurori nu au cerut mandat de arestare si extradarea pentru fapta de corupere a algatorilor fundamentate si pe acele inscrisuri.
Avand in vedere concluzia procuroarei este limpede ca singura miza a anchetei asupra celor doi procurori este salvarea lui Sebastian Ghita. Ca si in celelalte cazuri de politicieni cercetati penal care nu pot contesta dovezile singurul mod este inalturarea probelor sub pretextul ca au fost obtinute in mod ilegal. Iata ca Sebastian Ghita nu isi poate contesta propriul scris, dar incearca din rasputeri sa inlature proba sustinind ca a fost obtinuta in mod nelegal.

Cum se fac cartile pentru Sebastian Ghita prin inalturarea probelor? Mazilirea procurorului Lucian Onea! was last modified: mai 24th, 2018 by Circul Politic
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre