Europarlamentarul Catalin Ivan spune ca, ”pentru ca nu poti fi social democrat daca esti in dezacord cu Liviu Dragnea”, isi asuma ”cu optimism si determinare statutul de social democrat ‘apartidic”’, adaugand ca a intrat in PSD pentru valorile de stanga in care crede si ar fi total gresit sa plece ”din cauza unor pedisti si peremisti”.

”Pentru ca nu poti fi social democrat daca esti in dezacord cu Liviu Dragnea, pentru ca esti tradator daca iti exprimi punctul de vedere, sorosist daca nu-i urasti cu toata fiinta ta pe cei care ies in strada, securist daca spui ca cei care au furat trebuie sa ajunga la inchisoare si averile obtinute ilegal trebuie confiscate, a fost inventat cuvantul ‘apartidic’.

Pentru ca am intrat in PSD pentru valorile de stanga in care cred si ar fi total gresit sa plec din cauza unor pedisti si peremisti, pentru ca in cele paisprezece campanii electorale mi-am castigat dreptul de a spune ce cred, mai ales atunci cand partidul merge intr-o directie gresita, pentru ca, la nivel european, cand socialistii europeni au avut de ales intre Dragnea si mine, au decis de fiecare data in favoarea mea, imi asum cu optimism si determinare statutul de social democrat ‘apartidic”’, a scris duminica, pe pagina sa de facebook, europarlamentarul.

Reactia vine dupa ce vineri, organizatia PSD Iasi a anuntat ca se dezice categoric de declaratiile din ultima perioada ale europarlamentarului „apartidic” Catalin Ivan, considerand ca acesta se agata in continuare si de PSD si de functia de europarlamentar.

„Reamintim opiniei publice din Romania ca dansul nu mai face parte din organizatia PSD Iasi, fiind exclus de multa vreme. Astfel, nicio alegatie emisa de acesta nu reprezinta punctul de vedere al PSD Iasi. Intentiile sale sunt cum nu se poate mai clare si urmaresc un singur lucru: dezbinarea partidului care in acest moment asigura guvernarea Romaniei. PSD Iasi ii solicita public domnului Catalin Ivan sa demisioneze din functia de europarlamentar, intrucat, desi a fost ales pe listele partidului, in acest moment se reprezinta numai pe sine si ia pozitii publice impotriva partidului care i-a asigurat o cariera politica, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici in Romania, nici in Europa”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de PSD Iasi.

In acelasi comunicat se mentioneaza ca „prin eliberarea din functia de europarlamentar, domnul Ivan va avea sansa proprie sa se repozitioneze din punct de vedere politic si profesional si sa-si construiasca propriile proiecte, dar fara nicio legatura cu PSD Iasi”.

Sursa: aktual24.ro