Cum va SALVA Romania INCA O DATA, EROUL NATIUNII Tariceanu? „Observ o criza de modele in randul tinerilor care adera la binomul Kovesi-Coldea. E de datoria noastra sa-i facem sa creada in valori pozitive!”

428

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că tinerii de astăzi beneficiază de oportunităţi deosebite, dar mulţi şi-au ales ca model binomul Coldea-Codruţa, o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înţelege, scrie news.ro.

”Tinerii de astăzi beneficiază de oportunităţi deosebite. Spre deosebire de generaţiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricţii şi îngrădiri, generaţia de azi îşi poate valorifica din plin atuurile personale de inteligenţă şi educaţie. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele şi, aş spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în ţări ca Spania, tinerii au ieşit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulţi tineri, nu toţi, şi-au ales ca model binomul Coldea-Codruţa. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înţeleg şi cred că este şi datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive şi nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor şi libertăţilor individuale şi la distrugerea democraţiei”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook, de Ziua Tineretului.

”Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, iniţiativa personală sau competiţia”, continuă Tăriceanu.

Liderul ALDE mai afirmă: ”Este rolul nostru să îi convingem că pot să reuşească în România de astăzi: că pot să îşi găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să îşi deschidă o afacere, că trebuie să susţină libertatea şi nu inchiziţia modernă. Sunt convins că vom reuşi şi astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos