Cumpanasu, delir total: „Ii voi calca in picioare pe toti! Ma, fir-ati ai dracu de nemernici! De procurori nenorociti”

694

Fostul prezidentiabil Alexandru Cumpanasu a explodat, luni seara, pe pagina sa de Facebook, dupa ce presa a relatat ca e vizat de un dosar penal pentru fraudare de fonduri europene.

„Vreau sa le transmit TUTUROR jurnalistilor si smecherilor din SISTEM ca sunt foarte linistit si calm, dar nu voi UITA si nu voi IERTA niciodata pe nimeni dintre cei care mi-au jignit familia sau au aruncat cu noroi in mine zilele acestea, pentru simplul motiv ca nu am acceptat moartea Alexandrei. Nu pentru mine. Eu stiu cu cine ma lupt si ma lasa rece orice incercare de intimidare, insa din momentul in care MAMA mea care este SFaNTa pentru mine m-a sunat plangand pentru ca a vazut la TV neadevaruri si exagerari despre copilul ei, ii VOI CaLCA iN PICIOARE pe toti cei care au prezentat eronat situatia si smecherii SISTEMULUI.

Mama mea sufera de afectiuni cardiace, fiind operata si avand stent, iar faptul ca vreme de doua zile a ascultat stirile si a vazut titlurile unor nenorociti cum ca fiul ei va face puscarie este NEPERMIS! Cu atat mai mult cu cat la DNA, NU SUNT PUS SUB ACUZARE cum multi au prezentat situatia in mod eronat, ci am calitatea de suspect adica suspiciuni care se verifica.

Nu mai spun ca un om este vinovat doar daca este condamnat definitiv de o instanta de judecata! Eu nu sunt BARNA sau alti papagali de-ai lui care se sperie si executa ce i se spune. Vom vedea cat de cinstit este fiecare din cei care m-au acuzat zilele astea! P.S.: Apropo, familia lui Dinca cand este arestata? Dar complicii? Dar criminalul padurarului? Dar pedofilul din Dobrun? Etc. Sau principala grija este CUMPaNAsU?! Care a iNDRaZNIT sa iNFRUNTE SISTEMUL?”, a transmis Alexandru Cumpanasu, care si-a pus poza cu mama lui si cu familia Alexandrei.

Dosarul lui Cumpanasu

Surse apropiate parchetului anticoruptie au dezvaluit, pentru g4media.ro, ca Alexandru Cumpanasu a fost pus sub acuzare de DNA Constanta pentru furnizare de date false intr-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Procurorii suspecteaza ca Alexandru Cumpanasu ar fi mintit ca are studii superioare atunci cand a aplicat pentru postul de expert in cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si sprijinirea dezvoltarii la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia pentru Descentralizarea Administratiei Publice, in parteneriat cu SNSPA.

Potrivit legii privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi”.

Din declaratia de avere semnata cu ocazia candidaturii la prezidentiale, Alexandru Cumpanasu a primit un salariu de peste 5.500 lei pe luna de la SNSPA in 2018 si alti 4900 lei pe luna de la Unitatea Executiva pentru Finantarea invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCIDI), desi nu are studii superioare.

Anul trecut, Cumpanasu a incasat si peste 580.000 de lei, iar sotia lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului sau, Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos