Cunoscut analist britanic: Aceasta va fi NOUA POLITICA a SUA, dupa alegerea lui Trump, pentru Balcani si Europa de Est!

889

Analistul britanic, Tim Judah, consideră că victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA nu va aduce modificări impotante în politica SUA în statele din Balcanii de Vest.

„În ultimii ani, americanii nu au fost prezenți în zona fostei Iugoslavii. Un rol mult mai important a revenit Germaniei și aceasta nu se va modifica nici în viitor, în pofida creșterii influenței Rusiei, care în ultimul timp și-a întărit poziția în unele state din acest spațiu” – a apeciat Judah, citat de portalul sloven Siol.net.

James Ker-Lindsay, expert al Institutului economic de la Londra, a declarat pentru același portal că este evident că Moscova dorește să-și consolideze influența în Europa de Sud-Est, deși „până acum nu a reușit atât cât se crede”.

„De fapt, influența Moscovei în regiune este limitată, chiar și în Serbia și în entitatea sârbă din Bosnia-Herțegovina, în pofida unei evidente retorici proruse” – consideră Lindsay și adaugă că de aceea Rusia oferă o „alternativă credibilă pentru perspectivele economice ale acestor state”.

Portalul sloven adaugă că analiștii consideră că politica SUA se va coordona cu cea a UE, deoarece Trump nu știe prea multe despre Europa de Sud-Est.

Și atât timp cât în Slovenia există speranța că vor exista beneficii, deoarece viitoarea primă doamnă este născută în Slovenia, Serbia își pune speranțele în lobby-ul lui Rudy Giulliani – comentează portalul sloven, amintind că fostul primar al New York-ului a fost consilier al lui Trump în campania electorală, iar Serbia îl consideră „prieten personal” al premierului Aleksandar Vucic, după ce Giuliani a vizitat Belgradul la invitația lui Vucic și a participat la un miting electoral al Partidului Progresist Sârb .

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos