Curatenia liberalilor continua in aparatul de stat capusat de sinecuristi! PSD-ista protejata de Valcov, demisa din postul de consul general al Romaniei la Toronto

1342

Guvernul a decis sa recheme in tara consulul general al Romaniei la Toronto, proiectul de Hotarare fiind pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri. Sabina – Madalina Somacescu a fost numita in luna octombrie.

Guvernul se va reuni, miercuri, in sedinta, unul dintre proiectele pe ordinea de zi fiind o Hotarare care vizeaza rechemarea in tara a consulului general al Romaniei in Canada.

”Doamna Sabina – Madalina SOMACESCU a fost numita consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Toronto, Canada, prin Hotararea Guvernului nr. 740 din 14 octombrie 2019”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de HG.

Rechemarea se face la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

”In conformitate cu prevederile art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic si consular al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulara, Ministerul Afacerilor Externe propune rechemarea doamnei Sabina- Madalina Somacescu din calitatea de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Toronto, Canada”, se mai arata in documentul citat.

Potrivit unor surse din cadrul MAE, la consultatul general de la Salonic, in mandatul lui Somacescu, au fost descoperite nereguli grave, insa sesizarea Parchetului a fost blocata in ultimul moment.

Teodor Melescanu, la acea vreme ministru de Externe, a fost informat despre gravitatea abaterilor de la Salonic, insa nu a miscat un deget. Potrivit unor surse citate de Adevarul, Somacescu a fost sustinuta puternic de Darius Valcov, sfetnicul lui Liviu Dragnea, si de Toni Grebla, secretarul general al Guvernului. Toni Grebla si Sabina Somacescu se trag din acelasi oras: Targu Jiu.

Somacescu a absolvit Dreptul la „prestigioasa” Universitate din Targu Jiu si a devenit doctor in stiinte economice la Universitatea din Craiova. A fost consilier parlamentar, iar din 2011 a intrat in diplomatie.

„Desi are mai multe posturi la activ in MAE, nu a dat vreodata examen de admitere in minister”, sustin sursele citate. In afara de Grecia, a mai trecut pe la consulatele Romaniei din Spania, Italia si Danemarca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos