Cuvintele Olgutai Vasilescu au fost rastalmacite intentionat, ”Doar Politia poate cere socoteala parintilor care au iesit cu copiii la proteste, NU EU”!

509

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit într-un interviu pentru Agerpres despre situaţia creată în jurul părinţilor care şi-au scos copiii la proteste. Ministrul a precizat că a fost vorba despre o „confuzie generală”.

Întrebată ce se va întâmpla cu părinții care și-au scos copiii la proteste, Olguţa Vasilescu a răspuns: „Este o întrebare pe care nu trebuie să o adresați Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru că nu noi suntem cei în drept să ne ocupăm de acest lucru. A fost o confuzie generală în sensul că nouă ni s-au cerut de către mass-media pe Legea 544 din 2001 răspunsuri vizavi de numărul de sesizări care s-au formulat către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopțiilor. A fost singura măsură pe care noi am luat-o, ca să cerem ANPDCA să ne spună numărul de sesizări care s-au făcut de persoane fizice, ONG sau chiar instituții de presă și să îl dăm mai departe presei. În ceea ce privește măsurile care se pot lua acestea sunt aplicate doar de Poliție. Nu are nicio legătură Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Este o precizare pe care am făcut-o de 1000 de ori și de fiecare dată s-a interpretat cu totul și cu totul altfel”, informeaza Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos