Daca Iohannis refuza revocarea lui Kovesi, prapastia dintre Presedintie si guvernul PSD se va adanci! Penalii au si redactat deja documentul care va declansa razboiul!

409

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are deja elaborata o sesizare ca Curtea Constitutionala prin care va incerca sa forteze demiterea Laurei Codruta Kovesi, dupa ce presedintele Iohannis va anunta ca respinge revocarea acesteia.

Conform unor surse politice citate de Adevarul, PSD se asteapta ca Iohannis sa refuze demiterea sefei DNA. Tudorel Toader a scris deja sesizarea catre CCR, in care a invocat un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintie si Guvern. Guvernul sustine ca presedintele este obligat sa accepte revocarea Laurei Codruta Kovesi.

„Vreau sa vad in primul rand ce va face presedintele, pentru a putea lua o decizie. Insa ceea ce va pot spune sigur este ca il voi sustine pe ministrul Justitiei“, a declarat Dancila, intrebata daca Guvernul va sesiza CCR in cazul in care presedintele nu o va revoca pe Kovesi.

Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR din perioada Traian Basescu, crede ca Iohannis este indreptatit sa refuze. „Nu, presedintele nu este obligat sa revoce un procuror. Ce rost ar avea sa-l mai intrebi atunci pe presedinte? Il pui numai sa semneze? Legile trebuie citite si interpretate cu buna-credinta”, a declarat recent Zegrean.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos