Daca prostia ar durea… PSD-istul Ghita, fake-news despre propriul partid: „Unii fac miliarde, romanii vor fi obligati sa poarte masca FFP2, care costa 5 lei bucata”

122

Deputatul PSD Daniel Ghita distribuie fake news in legatura chiar cu ministrul PSD al Sanatatii, Alexandru Rafila, sustinand ca „romanii vor fi obligati sa poarte masca FFP2, care costa 5 lei bucata”. „Multa propaganda si diversiune pe tema mastilor si a vaccinului. Si unii fac miliarde din asta”, mai spuen Ghita.

„Acum romanii vor fi obligati sa poarte masca FFP2, care costa 5 lei bucata. Ai nevoie de 2 masti pe zi x 30 (31) de zile, adica de 300 -310 Lei numai pentru masti! Cel care are pensie 1000 lei o sa dea pe masti o treime din venituri? Si in rest, cu ce traieste, ce mai mananca?

Multa propaganda si diversiune pe tema mastilor si a vaccinului. Si unii fac miliarde din asta. Miliarde de euro! Nimeni nu mai vorbeste ca oamenii nu au ce pune pe masa, de bolnavii cu boli cronice, de cei care nu sunt tratati, desi au cancer.

Nimeni nu mai discuta plafonarea preturilor la alimente care se scumpesc zilnic pentru ca statul sustine doar importul si consumul: lasa sa se imbogateasca firmele straine…

De ce aceasta diversiune cu masca si vaccinul?

Aprovizionati spitalele si farmaciile cu antivirale si medicamente, ca oamenii sa se poata trata si la medicul de familie.

Stiti cati oameni merg in Romania flamanzi la culcare? Cati pensionari isi permit masca? Spala si folosesc masca o saptamana.

Au murit si oameni vaccinati anti-Covid, dupa cum si cei care au purtat masca s-au infectat. Toata Europa este in zona rosie desi sunt vaccinati, in timp ce in Romania sunt putine infectari. Cine sunt acum idiotii Europei?

Oamenii mor in Romania pentru ca nu au acces la spital si la medicamente, nu pentru ca nu poarta masa sau pentru ca nu sunt vaccinati!”, a scris Ghita pe Facebook.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, ca „nu exista niciun fel de impunere” a utilizarii unor masti de protectie scumpe, precizand ca sunt recomandate mastile medicale si cele de tip FFP2, in contextul in care cele textile sunt ineficiente.

„Nu exista niciun fel de impunere a utilizarii unor masti scumpe. Am vazut ca, in ciuda declaratiilor mele si a altor membri ai Guvernului, au fost preluate putin ciudat. Masca pe care o port eu este masca medicala cu trei straturi, nu este niciun fel de masca deosebita, ea este recomandata. Cine doreste, poate sa utilizeze si alte tipuri de masti, cum sunt cele FFP2, o masca cu un nivel mai inalt de filtrare. Asta nu inseamna ca cineva impune in vreun fel acest tip de masca. Nu exista niciun fel de impunere, doar este vorba de trecerea de la mastile textile, care, mai ales in conditiile in care aceasta boala se transmite prin intermediul aerosolilor, sunt foarte putin eficiente sau ineficiente, catre uniformizarea utilizarii, cu toate ca ea cred ca este utilizata de probabil marea majoritate a cetatenilor (…).

Deci este clar ca aceste masti medicinale, care in momentul de fata nu sunt nici scumpe, cred ca sunt accesibile, sunt mult mai utile, pentru ca ele constituie o bariera eficienta in calea transmiterii. Cred ca nu este vorba de o restrictie, pentru ca este prezentata ca o restrictie, este vorba pur si simplu de o perioada limitata de timp de utilizare a acestor masti acolo unde exista aglomeratie sau exista activitate care presupune interactiuni cu alte persoane”, a spus Rafila, dupa sedinta de Guvern.

Intrebat daca vor exista sanctiuni pentru cei care nu se conformeaza acestei masuri, el a raspuns ca ar putea exista discutii.

„Nu ne-am gandit la ceea ce ar putea pati cei care… e acelasi lucru ca si cand nu porti masca, pana la urma, pentru ca o astfel de recomandare de utilizare a unei masti care are eficienta fata de una care are o eficienta limitata sau de fapt nu are eficienta, apropo de tulpina Omicron. Cred ca este o chestiune de bun simt. Cred ca intram intr-o zona in care din nou punem in discutie niste manopere simple care nu sunt pentru altceva decat pentru protectia individuala si protectia comunitatii. Discutam imediat despre sanctiuni. O sa ne gandim daca este cazul sa existe o precizare legata de utilizarea altor tipuri de masti”, a explicat Rafila.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos